|
Pot participa orice fel de machete (aero, vehicule, nave, figurine, diorame, etc), la orice scara, cu conditia ca subiectul sa fie japonez.
by Bill » Thu Apr 04, 2013 8:36 pm
Aho, aho, copii si frati, Iata ultimele progrese. Am aplicat decalurile am suflat un strat de Future si am facut un wash cu tus negru + foarte putin tus maro + apa distilata + 1 picatura de alcool izo. Rezultatul extrados:
Burtica:
Si jambele trenului de aterizare vopsite si lipite, capacele de la tren cu dispozitivul de escamotare, elicea cu liniile rosii pe varfurile palelor, rezervorul suplimentar si tunurile din aripi de 20 mm, tip 92, Mk II(RB Model) inca nevopsite. Ele vor fi date cu un strat de Future pe post de primer, suflate cu Gunmetal MM(sau Agama, nu-s hotarat) slefuite si apoi date si cu pigment Gunmetal Mig. Apoi vor fi montate in locasurile din plane.
Urmeaza inca un strat de Future+buff cateva murdariri discrete si montarea trenului si a celorlalte piese. Dupa finalizare ma apuc de lift + bucata de punte de portavion si de cele doua figurine. Spor si sa aveti un an fericit, relaxat si sa fiti sanatosi. Bill
"Anybody can criticize what others create, but few can create something worth criticizing. To put it differently, an ounce of creativity is worth a pound of criticism " Unknown free minded thinker - Jerry Catanescu
-

Bill
- Procurator
-
- Prenume si nume:
-
by alexie » Thu Apr 04, 2013 8:37 pm
Se pare că Moşul ţi-a adus şi timp şi chef dar şi inspiraţie. Îţi doresc un nou an plin de satisfacţii (şi machetistice).
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.” Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul "Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..." E.M.Remarque
-

alexie
- Imperator
-
- Prenume si nume:
by Florin Silaghi » Thu Apr 04, 2013 8:40 pm
Arata foarte bine pana acum. Wash mai poti face si cu future+tus(maro sau negru)+o picatura de detergent de vase, lasat 10-15 min., pe urma sters cu un betisor de urechi inmuiat in alcool izo(asa am procedat la F-14) Un an nou mai bun tuturor!
Florin
-

Florin Silaghi
- Signifer
-
by Cristian Ieremici » Thu Apr 04, 2013 8:42 pm
Si eu ca papagalul : `` Si daca nu avem Future ? `` Scuze de off topic 
-

Cristian Ieremici
- Immunis
-
-
by Laurentiu Patrascu » Thu Apr 04, 2013 8:42 pm
Ma refeream la ce putem folosi in loc de future, in amestecul pentru wash.Nu de alta, dar sunt unii care vor sa progreseze, sa invete si care vor ca machetele lor sa arate cat mai aproape calitativ de cele care sunt prezentate in acest forum, iar pentru asta nefiind manuale, intreaba.Imi cer scuze daca am deranjat pe cineva.
Scuze pentru cele spuse in afara topicului
-

Laurentiu Patrascu
- Immunis
-
by Bill » Thu Apr 04, 2013 8:43 pm
Multumesc, Laurentiu, nicio problema intreaba intotdeauna cand ai ceva de lamurit. Eu prefer sa folosesc washul cu tus + apa distilata + picatura de alcool izo. Motivul pentru care il prefer este ca dat peste lac lucios(sau Future) el se poate sterge foarte usor cu betigas de vata umezit, din portiunile unde ai depasit gravura sant sau alte zone unde vine aplicat. La toate celelalte washuri corectura este mai dificila. Acest wash este la indemana oricui nu necesita eforturile de a face rost de Future. Washurile clasice sunt din terbentina+vopsea ulei sau mai nou unii producatori vand la recipient si washul facut direct in diverse culori(vezi Vallejo, Mig, Ak interactive, Tamiya) Pana la urma e vorba de cum te obisnuiesti sa lucrezi. Va multumesc pentru comentarii, Spor si La multi ani ! Bill
"Anybody can criticize what others create, but few can create something worth criticizing. To put it differently, an ounce of creativity is worth a pound of criticism " Unknown free minded thinker - Jerry Catanescu
-

Bill
- Procurator
-
- Prenume si nume:
-
by Cristian Ieremici » Thu Apr 04, 2013 8:44 pm
Scuze daca am lezat pe cineva ,dar eu vorbeam serios 
-

Cristian Ieremici
- Immunis
-
-
by Bill » Thu Apr 04, 2013 8:44 pm
Cristian, Intotdeauna vorbim serios aici Daca nu ai Future incearca unul dintre washurile recomandate in postarea anterioara. Si intreaba linistit cand ai nevoie, Spor, Bill
-

Bill
- Procurator
-
- Prenume si nume:
-
Return to Banzai !