|
Discutii pe teme extra-modelistice.
by Grigoras Zeno » Sat Apr 06, 2013 10:35 pm
As vrea sa prezint aici colectia mea de obiecte din perioada celui de-al doilea razboi mondial.
Casca germana M42:
Container german pentru masca de gaze M38: Mi-am cam luat teapa deoarece vanzatorul mi-a trimis poze doar din partea unde vopseaua arata mai bine.
Alta casca germana M42: Aceasta casca a fost primul obiect din mica mea coletie. Am cumparat-o primavara trecuta de la "Vechituri" (Talcioc am vrut sa spun), dupa negocieri dure am reusit sa o scot la 25 de lei. Dupa ce am luat-o un nene "colorat" mi-a garantat ca la cum arata are pe putin 100 de ani. :whistle: Cineva a incercat sa ii acopere orificiile din spate cu niste "gogoloaie" din metal+rasina pe care le-am inlaturat cu mult chin.
Pafta germana Hitlerjugend: Cumparata cu 5 sau 10 lei de la "Vechituri"; a fost o oferta pe care nu o puteam refuza. Din pacate fostul proprietari a sters insemnul HJ pentru a o purta.
Muzicuta germana: Nu cunosc modelul sau exact anul productiei dar intuiesc ca este fabricata inainte de 1945; daca m-ati putea ajuta sa o identific v-as fi recunoscator. Este singurul obiect caruia ii cunosc povestea: am inteles ca a apartinut unui sas, din zona Brasovului, care in timpul razboiului a fost sofer in Rusia la transmisiuni.
Rigla de calcul Faber-Castell fabricata in 1935: O consider cea mai importata parte a colectiei, fiind probabil si destul de rara. Am invatat sa fac inmultiri si impartiri dar o sa ii gasesc si celelalte secrete.
Monede: Acestea sunt monedele mele. Sper sa le alaturi cateva marci germane.
Probabil zambiti deoarece am dat bani pe niste vechituri ruginite dar eu le apreciez foarte mult. Sper sa imi fac timp sa le curat de praf si rugina si poate, poate gasesc un raft unde sa le expun (momentan le tin intr-o cutie de carton). Prietena mea nici nu vrea sa auda de ele dar sa le mai si vada prin casa. :pinch: Imi doresc foarte mult o baioneta Mauser 98K, o masca de gaze si o Cruce de Fier. Se gasesc destul de multe obiecte de vanzare in tara noastra dar multi care le vand considera ca orice vechitura din podul bunicii valoreaza o avere.
-

Grigoras Zeno
- Imaginifer
-
by Florin David » Sat Apr 06, 2013 10:35 pm
Sint foarte faine. La cat mai multe!
-

Florin David
- Vexilifer
-
by alexie » Sat Apr 06, 2013 10:36 pm
Hmmm, ai gasit o portita de scapare. Interesante achizitii, te invidiez (mai ales pentru monedele italiene), cutia mastii de gaze are o stanta care ti-a confirmat ca este germana ? In alta ordine de idei, lumea trebuie sa stie ca ai zone de toleranta "0" asa incat sa evite orice discutie pe temele sensibile, eu mi-am educat anturajul asa incat "machete & Co'" sunt tabu B) Iti impartasesc parerea cu privire la negustorii de "antichitati".
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.” Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul "Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..." E.M.Remarque
-

alexie
- Imperator
-
- Prenume si nume:
by Teodor Belcin » Sat Apr 06, 2013 10:37 pm
Frumoasa colectie 
Today is the greatest Day I've never known Can't wait for tomorrow I might not have that long I'll tear my heart out Before I get out - Smashing Pumpkins -
-

Teodor Belcin
- Immunis
-
by Teodor Belcin » Sat Apr 06, 2013 10:37 pm
Dupa ce am vazut colectia lui Grigoras am decis sa fac si eu niste fotografii monedelor de epoca. Aparatul foto nu este cine stie ce. Si acum moneda mea preferata
Today is the greatest Day I've never known Can't wait for tomorrow I might not have that long I'll tear my heart out Before I get out - Smashing Pumpkins -
-

Teodor Belcin
- Immunis
-
by alexie » Sat Apr 06, 2013 10:40 pm
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.” Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul "Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..." E.M.Remarque
-

alexie
- Imperator
-
- Prenume si nume:
by Florin Silaghi » Sat Apr 06, 2013 10:42 pm
Cel mai drag mie, obiect legat de al doilea razboi mondial este o furculita, fara de care nu ma pun la masa. Din fericire mai are vreo 5 surate, dar din pacate nu am acces la ele ( cine stie, poate intr-o zi ). Am avut un unchi care a participat activ la razboi, intr-un regiment de cavalerie ( din pacate eram prea mic si nepasionat de asa ceva cand a murit), dar cand am devenit pasionat am mai gasit aceste 6 furculite, o canistra de benzina de 20 l cu o inscriptie "Wermacht...", o gamela cu capac, de aluminiu, dar di pacate nu m-am ales decat cu aceasta furculita. Poate odata, cine stie, o sa ajung si in posesia celorlalte obiecte, daca vor mai exista. [img] [img] [img] [img]
-

Florin Silaghi
- Signifer
-
by Grigoras Zeno » Sat Apr 06, 2013 10:43 pm
Salutare!
De cand am deschis acest subiec, am reusit sa gasesc un raft pentru "vechituri" si sa mai aduc cateva obiecte in colectie. Cu ocazia carateniei generale am reusit sa fac cateva poze pe care le atasez aici.
Pafta Luftwaffe cu svastica stersa:
Rigla de calcul 50 cm. Dupa insemnele de pe spate ar fi produsa in aprilie 1926 dar am o retinere in aceasta priviinta:
Baioneta Mauser K98. Mi-am dorit foarte mult o astfel de baioneta si sper va vor mai urma cateva. Am cumparat-o recent si nu am avut timp sa caut multe informatii despre ea, asa ca orice sfat este bine venit. Din pozele pe care le-am gasit pe Google prinzatoarea nu este a ei. Buton de prindere este functional, baioneta sta bine fixata in teaca:
Detin si 3 stegulete, pe primul in fiecare 1 Decembrie il scot in balcon.
In urma unor discutii lungi am obtinut urmatorul raft:
-

Grigoras Zeno
- Imaginifer
-
Return to Off Topic