|
Discutii pe teme extra-modelistice.
by Gurbanescu Silviu » Fri Oct 11, 2013 3:19 pm
Arta poate fi atunci cand vezi un japonez cum isi prepara ceaiul, arta poate fi atunci cand vezi cum cineva face bonsai artificiali, arta poate fi atunci cand te apuci sa pui gresie si faianta. Totul poate intra in categoria asta atunci cand depasesti un anumit nivel. Din punctul meu de vedere, astfel se poate numi si ceea ce veti vedea in clipul pe care il puteti urmari aici. M-a impresionat suficient de mult incat sa vreau sa va arat si voua. Enjoy! http://www.youtube.com/watch?v=YMLoGrwJ ... r_embedded
-

Gurbanescu Silviu
- Imaginifer
-
by Olaf The Viking » Fri Oct 11, 2013 4:12 pm
Cand tii cu taurul nu prea mai e asa arta.
"Si sa le spui tuturor din sat ca acolo unde te-a scuipat Cartula te-a pupat Olaf si ti-a sters rusinea." Dumnezeu e de partea tuturor, si, daca ne uitam de-a lungul istoriei, vedem ca e de partea celor cu mai multi bani si armate mai mari. Intai da cu toporul si pe urma intreaba ce a vrut. Da, poti da un click si pe si sa iti iei ceva "dragut". Am nevoie de bani.
-

Olaf The Viking
- Imperator
-
- Prenume si nume:
-
by Gurbanescu Silviu » Fri Oct 11, 2013 4:31 pm
Olaf, depinde la ce anume vrei sa te uiti, si ce anume iti ramane pe retina. Daca cel ce priveste este un aparator al drepturilor taurului, fireste ca sensul de arta dispare. Dar daca te uiti la grupul cal-calaret, la ce nivel este adusa relatia dintre cei doi (daca observi omul nu prea pare sa-si coordoneze din haturi calul, sau cel mult o face intr-un mod foarte usor), la nivelul de dresaj la care este animalul, atunci eu zic ca poate fi vorba catalogatata arta. Este o arta sa stii sa dresezi animalele, si mai ales sa stii sa le dresezi atat de bine.
-

Gurbanescu Silviu
- Imaginifer
-
by Bill » Fri Oct 11, 2013 4:47 pm
Iti inteleg punctul de vedere Silviu dar eu vad mai ales partea cu macelarirea ritmata a animalului. Nu-s un militant al drepturilor animalelor dar intotdeuna asa zisele "lupte" cu tauri mi-au displacut profund. Un punct negru pentru spanioli Spor, Bill 
"Anybody can criticize what others create, but few can create something worth criticizing. To put it differently, an ounce of creativity is worth a pound of criticism " Unknown free minded thinker - Jerry Catanescu
-

Bill
- Procurator
-
- Prenume si nume:
-
by Gurbanescu Silviu » Fri Oct 11, 2013 5:26 pm
Bill , acum nu am indic cuiva ce anume trebuie sa priveasca, pentru ca fiecare are optica lui, modul sau de a privi lucrurile. Asa cum spre exemplu mie mi s-ar parea (desi nu mi se pare, dar nu-mi vine un alt exemplu in minte acum) arta ceaiului o mare pierdere de timp si o plictiseala enorma, asa si altcuiva poate sa priveasca clipul asta si sa nu i se para nimic deosebit. Am postat vrand doar sa share-uiesc si altora ceva ce mie mi s-a parut deosebit, dar fara pretentia de a fi convins ca ceea ce "vad" eu poate fi nemaipomenit si pentru altii. In privinta luptelor de tauri....si aici iar cred ca as intra in polemica cu multi spunand ca nu am nici cea mai mica problema impotriva lor. Si nu pentru ca imi place spectacolul in mod deosebit, ci pentru ca taurul nu mi se pare chiar intr-o postura atat de dezavantajata cum am tinde sa-l vedem. Se pare ca uitam ca este vorba de cateva sute de kg de muschi, forta bruta si agresivitate, care sunt departe de a putea fi invinse usor in arena (si aici pot posta o gramada de poze cu toreadori care au avut de suferit serios de pe urma unui asemenea spectacol, sau chiar au murit). Drept dovada in clipul postat, nivelul de dresaj al animalului este foarte ridicat, facand corida pentru cei care privesc sa fie o gluma si sa transforme taurul intr-o victima sigura.......insa ma indoiesc foarte tare ca oricine ar putea sa stea mai mult decat 5 secunde in fata unui taur in arena, daca nu ar fi foarte bine pregatit....atat mental cat si tehnic. Pana la urma uitam ca (exceptand vegetarienii) o buna parte din alimentatia noastra este constituita din carnea de bovina....care este sacrificata daca stam bine si ne gandim, fara sa aiba posibilitatea de a contra...in arena, macar animalul isi poate impune punctul de vedere (daca se poate spune asa). Dar asta este o chestiune de optica, repet, fara a fi un suporter al coridelor.
-

Gurbanescu Silviu
- Imaginifer
-
by Bill » Sat Oct 12, 2013 12:04 am
Inteleg motivul pentru care ai pus linkul si cu adevarat relatia calaret cal e impresionanta. Cu coridele e o alta discutie si nu are sens sa dezbatem aici. Spor la modelit, Bill 
"Anybody can criticize what others create, but few can create something worth criticizing. To put it differently, an ounce of creativity is worth a pound of criticism " Unknown free minded thinker - Jerry Catanescu
-

Bill
- Procurator
-
- Prenume si nume:
-
by Olaf The Viking » Sun Jun 15, 2014 10:28 am
De la cai si tauri la ... tapiri. Mare grija la ei.
"Si sa le spui tuturor din sat ca acolo unde te-a scuipat Cartula te-a pupat Olaf si ti-a sters rusinea." Dumnezeu e de partea tuturor, si, daca ne uitam de-a lungul istoriei, vedem ca e de partea celor cu mai multi bani si armate mai mari. Intai da cu toporul si pe urma intreaba ce a vrut. Da, poti da un click si pe si sa iti iei ceva "dragut". Am nevoie de bani.
-

Olaf The Viking
- Imperator
-
- Prenume si nume:
-
Return to Off Topic