Salut,
In sfarsit m-am hotarat sa postez si eu ultima mea realizare. Din cauza vietii de zi cu zi, si a nevoilor umane banale cum ar fi "mersul la serviciu pentru a castiga bani", ritmul de realizare a machetelor a scazut in mod semnificativ. Aceasta macheta a durat aproape 6 luni sa fie terminata, si nu din cauza faptului ca am vrut sa o supradetaliez sau nu am avut referinte, ci pur si simplu din lipsa de timp.
Desi initial am vrut sa construiesc varianta cu botul original din sticla, din cauza unui accident la taierea de pe culee a piesei transparente, a trebuit sa ma reorientez, si sa fac varianta cu botul taiat, modificare facuta in Romania. Interiorul este destul de detaliat, dar dupa ce montezi cupola, nu prea se mai vede nimic. Desigur, exista varianta adoptata de Wurger, de a taia coama, dar nu sunt chiar atat de priceput la improvizatii si am renuntat. Vopsirea este facuta la pensula, iar culorile sunt alese "la ochi". Desi macheta vine cu abtibild (nu am vrut sa folosesc cuvantul decal, sa nu zgarie urechea unui anumit viking....) pentru tricolorul de pe deriva, acesta nu prea se potriveste ca si suprafata, si necesita ceva chirurgie pentru a se mula pe detalii. Mai degraba recomand vopsirea tricolorului, care va da o imagine mult mai realista.
Ca si aspecte negative ale machetei, piesele transparente sunt realizate dintr-un plastic foarte subtire si foarte casant. Daca nu esti atent, in momentul desprinderii de pe culee, pot aparea crapaturi in piesa transparenta. Aceste crapaturi nu se mai pot remedia sub nici un fel, fiind pe toata grosimea piesei. Deasemenea, din cauza plasticului subtire, la lipirea celor doua piese care formeaza botul avionului nu prea exista suprafata de contact, deci lipitura este foarte fragila. La mine s-a dezlipit de 3 ori in timpul constructiei. In rest, piesele se inbina foarte bine, daca tinem cont si de faptul ca aceasta macheta face parte din categoria "short run"
Si acum, pozele: