Cateva poze cu ce am facut pana acum:
Uploaded with
Uploaded with
Uploaded with
P.S. Marhaba de data asta mi-a iesit cu pozele !
Ju-88A4 1/72 scale
12 posts
• Page 1 of 2 • 1, 2
Ju-88A4 1/72 scaleM-am hotarat in sfarsit sa va tin la curent cu ceva din lucrarile mele! De cateva zile m-am apucat de un Junkers-88 la scara 1/72 produs de Zvezda. De-a lungul timpului am mai facut cateva machete de la Zvezda si am fost cat de cat multumit de calitatea kiturilor .
Cateva poze cu ce am facut pana acum: Uploaded with Uploaded with Uploaded with P.S. Marhaba de data asta mi-a iesit cu pozele !
Re: Ju-88A4 1/72 scaleGata : cockpitul si fuselajul asamblate. Apropo vopselurile sunt Olive Drab( interiorul cockpitului), Flat Sea Blue(uniformele), Brown (centurile), si Sand(fetele si mainile) de la Model Master si Matt 6(revell) cu Flat Gull Gray (Model Master)pt instrumentele de bord.
Re: Ju-88A4 1/72 scaleSi am reusit sa termin macheta Junkers 88 A4! Desi nu a iesit cum imi doream,am avut ceva probleme cu vopselurile deoarece una din nuante am avut doar email si restul erau acrilice ,si se vede diferenta.Am incercat sa acopar totul cu lac protector si atunci a intervenit dezastrul ca am avut marea surpriza sa nu se intareasca complet nici dupa 2 zile si m-am trezit cu amprentele mainii infipte in vopsea.Plus ca machetele Zvezda se imbina frumos in general si nu este nevoie de cine stie ce retusuri , in afara de partile transparente acolo sunt mari probleme cu potrivitu ,ba sunt mai mari ba mai mici si uneori chiar deformate ca nu se potrivesc nici cum.Nu mai zic de decaluri ca sunt foarte subtiri si fragile si e un chin sa lucrezi cu ele.
Deci, per total a iesit o porcarie ,dar asta e invatam din greseli si mergem mai departe! Si poate intre timp reusesc sa-mi cumpar un compresor pt aerograf ca sa nu mai pensulez de nebun si sa ma chinui sa nu las urme!
Re: Ju-88A4 1/72 scaleLacul este unu lac normal din comert Duplicolor pe care l-am folosit la multe machete si nu am avut probleme .Acum am avut probleme doar la o singura nuanta la Olivgrun (RLM 80) banuiesc ca e ceva in neregula cu flaconu respectiv de vopsea .nu este acrilic cum sunt restul si am observat ca se usuca foarte greu desi am diluato foarte mult, ramane lipicioasa.Nu am mai patit cu vopseaua Italeri treaba asta pana acum!
Aerograf am! Am un Hansa care am inteles ca este foarte bun! Dar trebuie compresor . Am incercat cu butelii din acelea de gaz pt aerograf dar nu faci nimic cu le trebuie sa le agiti mereu ca sa-si pastreze presiunea si mai e si periculos ca sunt umplute cu butan! Asa ca astept compresorul!
Re: Ju-88A4 1/72 scalePt compresor vorbeste cu vio_pavel1900@yahoo.com Daca vrei unul ieftin si bun.
Cum spunea Cristi, Future rules - ca lac lucios. Iar ca lac mat Valejo acrilic de la Olaf (machete.ro) - cel mai bun.
Re: Ju-88A4 1/72 scaleDin pacate ai facut citeva greseli, asta din lipsa de documentare.
- interiorul cabinei este in RLM 66, nu 02, - plansa de bord este tot RLM 66, conturul aparaturii fiind negru. - aparatura FUG 10 este in RLM 66, butoanele fiind din bachelita neagra sau maronie, scalele sunt albe. - camuflajul este in RLM 70/71/65 - palele elicei sunt in RLM 70 - vopselele RLM erau semimate Forumul nu este o anexă a dormitorului sau a closetului de-acasă. E o ieşire în lume, cu tot ceea ce o asemenea ieşire presupune, de la veşmînt la discurs. A. Plesu.
Re: Ju-88A4 1/72 scaleDa stiu ca am facut ceva greseli la nuante ,in parte ca o nuanta de camuflaj nu am avut si am pus ceva asemanator, si in ce priveste cabina am respectat nuantele din schema, olive drab ,flat black si flat white.
12 posts
• Page 1 of 2 • 1, 2