|
Avioane - de la biplane la supersonice, civile sau militare, elicoptere si orice alta "zburatoare".
by Bill » Fri Jan 18, 2013 9:08 am
Salve, In scopul de a-l introduce in diorama "Divine wind, the last flight" incep montarea unui Hayabusa Oscar, Ki-43 III Kou. Kitul e Fine Molds si voi mai folosi un set PE Eduard, pentru varinta II, urmind sa vad cit de multe piese pot sa folosesc pentru varianta kitului de fata.
In urmatoarele poze va prezint ce ofera kitul. In prima, ramele cu piese mici, cele de cocpit sunt desprinse de rame cu mica coala PE si hirtia cu cadranele plansei de bord ce va veni lipita sub piesa PE a bordului.
Apoi semifuselajele si planele proaspat desprinse de rame,
Pentru plasarea in diorama kamikaze am decalurile din colile Special Attack Squadrons Aeromaster. O inmatriculare frumoasa cu o sageata albastra inainte si dupa Hinomaru
Curind incep si montarea cocpitului. Spor, Bill
"Anybody can criticize what others create, but few can create something worth criticizing. To put it differently, an ounce of creativity is worth a pound of criticism " Unknown free minded thinker - Jerry Catanescu
-

Bill
- Procurator
-
- Prenume si nume:
-
by Hartman » Fri Jan 18, 2013 9:09 am
Sa ai spor Tudore,voi urmari cu interes evolutia.Mai ales ca subiectul ales e de toata admiratia.
-

Hartman
- Procurator
-
- Prenume si nume:
by Grigoras Zeno » Fri Jan 18, 2013 9:09 am
Cred ca anul trecut am vazut acest avion scos la vanzare pe un forum; din motive financiare nu l-am putut achiziona atunci. O sa urmaresc evolutia acestui proiect sa vad ce am pierdut.
Mult succes Bill!
-

Grigoras Zeno
- Imaginifer
-
by Bill » Fri Jan 18, 2013 9:10 am
Multumesc Zeno, Am avansat putin, am terminat cocpitul, motorul si dupa lipirea lor in pozitie voi uni semifuselajele. Culoarea este Aotake de la WEM.
motorul este cu sivler Agama cu wash, pigmenti negri, oil si gunmetal
PE-ul de la Eduard(pentru varianta II) s-a potrivit dar nu toate piesele. Am mai adaugat eu cite ceva dupa poze si desene. Plansa de bord a fost buna, asta era cel mai important. Dupa lipirea semifuselajelor vin si planele si incep finisarile. Spor, Bill
"Anybody can criticize what others create, but few can create something worth criticizing. To put it differently, an ounce of creativity is worth a pound of criticism " Unknown free minded thinker - Jerry Catanescu
-

Bill
- Procurator
-
- Prenume si nume:
-
by Calin Ungureanu » Fri Jan 18, 2013 9:10 am
In primul rand, tin sa te invidiez pemtru subiectul ales. Parca mai respiri cand pui mana pe d-astea cu rasarit de soare pe aripi. In al doilea rand zic: nu prea ma impresioneaza ce si cat si cum dau Finemolds pentru cockpit. Ba m-as hazarda sa spun ca detaliile la fujimi-urile mele la 1/72 sunt mai fine. Noroc cu Eduard care se pare ca au contract cu domnii astia japoneji de la FM. Aodake da bine in poza, dar iti spui ca nimic nu face ca lucrul adevarat, adica lac verde albastrui transparent peste un strat de Alclad sau alt aluminiu serios. Spor la lucru si incerc sa te completez cat de curand cu ceva.
-

Calin Ungureanu
- Aquilifer
-
by Bill » Fri Jan 18, 2013 9:11 am
Multam Caline, Cocpitul e sarac tare, am mai dres busuiocul cu PE-ul Eduard. Am si kitul de Oscar II Hasegawa si e mult mai bun. Cit despre suprafetele kitului FM, gravura e fina si arata bine, insa la fit sunt mici probleme. E un Fine Molds mai vechi de unde apar si chiflele, minore totusi. Stiu de treaba cu Aotake, o sa o aplic si eu la urmatoarea lucrare care necesita. Avionul va veni facut relativ belit, vreau sa aplic din nou tehnica lacului fixativ, deci voi folosi ca vopsea de baza o Agama pe baza de apa. Sa vedem cum iese. Partea care ma incinta cel mai tare e mica jungla din coltul de NV al dioramei, am un vraf de plante de hirtie cu diverse frunze de jungla. Vedem cum iese, deocamdata sa termin avionul. Te astept cu nerabdare sa ma insotesti in calatoria spre "Soarele care rasare" Spor, Bill
-

Bill
- Procurator
-
- Prenume si nume:
-
by Bill » Fri Jan 18, 2013 9:11 am
Szia, Am mai lucrat cite ceva profitind de perioada mai libera de sarbatori. Dupa lipirea semifuselajelor am finisat cu ajutorul Mr Disolved Putty si apoi am suflat cu Primer Tamiya gri cu aerograful.
A urmat o slefuire si pregatirea pentru suflarea cu Silver Gunze peste tot. Suflarea a mers bine si am facut o mica slefuire pentru a scoate in evidenta efectul metalic.
Apoi a urmat o mascare a zonelor galbene de pe bordurile de atac si de fuga si suflarea cu galben IJA/IJN de la WEM.
Dupa uscare am aplicat un strat de Future pentru ca sa ma asigur ca la eventualele urmatoare mascari nu-mi ramine vopseaua galbena pe banda de mascare in momentul indepartarii sale. In etapa urmatoare vopsirea intradosului cu o vopsea Grey-Brown productie proprie din Buff+IJA Grey+Alb. In prealabil am facut preumbrire cu un maro inchis.
Dupa inca o suflare cu Future peste tot, pentru a putea masca intradosul voi executa operatiunea prin care obtin petele de vopsea sarita cu ajutorul unui strat de fixativ, intre vopseaua de baza(silver) si vopseaua finala, un Dark Brown Nakajima cu care erau date Ki 43 varianta III. Voi explica mai pe larg metoda asta de a obtine vopsea sarita, pe care am mai aplicat-o cu succes la Seiran. Intre timp am mai vopsit si palele si coafa, care la varianta III a Oscarului erau in Grey-Green spre deosebire de deja clasicul red-brown.
Spor, Bill
-

Bill
- Procurator
-
- Prenume si nume:
-
by Tibi Keresztely » Fri Jan 18, 2013 9:12 am
Szia Bill Arata bine pasarea asta japoneza, imi place mult. Legat de vopseaua Gunze Silver, este varianta "Laquer" de la xaba?
-

Tibi Keresztely
- Cornicen
-
by Bill » Fri Jan 18, 2013 9:12 am
Tibi, Multam, e laquerul Gunze dar luat mai demult din Germania. Intre timp am ratat procedeul din cauza unui strat care, s-a dovedit ulterior, era prea gros de fixativ. Asa ca am scos tot de pe avion cu lichid de frina si am dat din nou cu primer, apoi cu un alt metalizat, Chainmail de la Citadel Wargames si am facut intradosul si liniile galbene de pe bordurile de fuga si atac. Acum e dupa un strat de Future si asteapta mascarea pentru a incerca din nou procedeul fixativului. In poza noua hainuta  Spor, Bill
-

Bill
- Procurator
-
- Prenume si nume:
-
by Calin Ungureanu » Fri Jan 18, 2013 9:13 am
In primul rand m-am enervat iar (uite-asa de unul singur) ca am vrut si eu sa vad pozele mai mari si cand le deschid sunt mai mici :huh: . Mie mi s-ar fi chircit mana daca trebuia sa o iau de la cap. Cum poti si puteti, ca si altii fac la fel, sa repetati operatiuni de 2-3 ori mai nene !? E frumos ce faci acolo. Abia astept sa vad metoda "tanchista" cu fixativul" aplicata pe un japonez. Nu stiam ca Seiranul era facut asa. Oricum nu era asa degradat...Am discutat atunci ce si cum. Spor in continuare !
-

Calin Ungureanu
- Aquilifer
-
Return to Aero