Brasov Model Show 26-28 mai 2017

Informatii si poze despre expozitii si evenimente modelistice sau legate de modelism.

Brasov Model Show 26-28 mai 2017

Postby Olaf The Viking » Thu Mar 02, 2017 8:15 pm

O sa avem o expozitie /concurs la Brasov: Brasov Model Show.

Expozitia va fi tinuta intr-o fosta hala a IAR Brasov, unde se asamblau Bf-109G-6, desigur, modernizata la standarde actuale- centrul de evenimente Lux Divina.(http://luxdivina.ro)

Expozitia/concursul se adreseaza tururor scarilor, categoriilor si modelistilor din Romania, dar si celor de peste hotare.

Se doreste o promovare a modelismului ,o sarbatoare a bucuriei de a construi si pregatirea generatiei viitoare de modelisti. Vom avea, de asemenea, si o expozitie de tehnica militara, avioane, planoare, masini, drone.

Cazarea se poate face la locatie la tarife preferentiale, adica :160RON dubla-lux, 130RON dubla, 80Ron dubla tip hostel.

Exista si posibilitatea de servire a mesei la locatie. In speranta ajutorului dv., va multumesc anticipat pentru aportul adus la realizarea unui asemenea eveniment si la noi.

De aceea, v-as ruga sa confirmati aici participarea dv.

"Si sa le spui tuturor din sat ca acolo unde te-a scuipat Cartula te-a pupat Olaf si ti-a sters rusinea."
Dumnezeu e de partea tuturor, si, daca ne uitam de-a lungul istoriei, vedem ca e de partea celor cu mai multi bani si armate mai mari.
Intai da cu toporul si pe urma intreaba ce a vrut.
Da, poti da un click si pe machete.ro si sa iti iei ceva "dragut". Am nevoie de bani.
User avatar
Olaf The Viking
Imperator
 
Posts: 2203
Joined: Wed Jan 09, 2013 3:04 pm
Location: Bucuresti
Prenume si nume: Alexandru Dumitrescu

Re: Brasov Model Show 26-28 mai 2017

Postby alexie » Fri Mar 03, 2017 5:31 pm

Categoric am sa particip, revin in cel mai scurt timp cu detalii legat de cazare, produse etc.
:hi:

Image
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.”
Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul

"Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..."
E.M.Remarque
User avatar
alexie
Imperator
 
Posts: 2259
Joined: Thu Jan 10, 2013 11:01 pm
Location: Mangalia - Romania
Prenume si nume: Lucian Milosan

Re: Brasov Model Show 26-28 mai 2017

Postby Romi » Sun Mar 05, 2017 10:26 pm

REGULAMENTULCOMPETITIEI

Generalități:

1. Revista MODELIST, în parteneriat cu Asociația DEVAS, Centrul deEvenimente "Lux Divina" Brașov organizează prima edițiea expoziției și concursului național și internațional de lucrări statice de modelism "BRASOV MODEL SHOW", bazat pe regulilestabilite în IPMS-UK - (International Plastic Model Society, fondatăîn 1963), la care aderă prin intermediul IPMS România- Asociațiade Modelism Alba-AMA, disponibile pe site - ulwww.http://ipmsuk.org/.Expoziția -concurs "Brasov Model Show" face parte din evenimentul AERO-EXPO Brașov 2017.

Inscrierea

2. Sunt admise la eveniment toate lucrările de modelism incluse în subdiviziunile și categoriile enumerate la sfîrșitul acestui regulament pe baza standardelor IPMS-Romania. Nu sunt acceptate la concurs modelele diecast.

CategoriaS-"Strict din cutie" (SOTB- Straight-out of the box) este valabilă numai pentru lucrări din categoriile A,VM,V,F,SF,D,N și H, indiferent de scară și vor participa doar la aceasta categorie.Lucrările nu trebuie să conțină altceva decât piesele din cutie. Se acceptă chituirea și vopsirea modelelor. Nu sunt acceptate adăugări de tipul vacuform, resin, PE(photo etched), extra decal.Este de dorit să se prezinte modelul pe cutie.

Categoria C-"Colecție" este valabilă numai pentru lucrări din categoriile A,VM,V,F,SF,D,J,N și H indiferent de scară, trebuie să conțină minim 4 modele legate tematic între ele și vor participa doar la aceasta categorie (Exemplu: Spitfire-MKI,V,IX,XIX,Bf-109-E,F,G,K, Formula 1-2008-Ferrari, McLaren, Mercedes AMGPetronas,...)

Premiul special "Fabricat în Brașov" se acordă numai pentru lucrări din categoriile A,VM,V,F,D,C,J și H, indiferent de scară.Modelul trebuie să reprezinte un camion, avion,elicopter,etc.construit în Brașov.

Premiul special :"Best of show" se acordă pentru cel mai mare punctaj realizat indiferent de categorie și scară.

3.Înscrierea la concurs se poate face cu pre-înregistrare pe e-mail,la adresa de e-mail brasovmodelshow@gmail.com,până în ziua 21 mai 2017 inclusiv, pentru care se achită 10RON/participant la predarea lucrărilor sau fără pre-înregistrareonline pentru care se achită 13 RON/participant la predarea lucrărilor și constituie contribuție la costurile de organizare.Formularul de pre-înregistrare prin e-mail va fi pus la dispozitiepe site-ul evenimentului www.aeroexpo.ro,forumul „cartula.ro", forumul „....ro", pagina de Facebook„BrasovModelShow" sau „proMODELISM". Formularul trimis pe e-mail constituie un duplicat și nu trebuie semnat.

Fiecare participant trebuie să completeze toate câmpurile și să semneze formularul de înregistrare corespunzător, inclusiv acceptarea regulilor de concurs. Nu vor fi acceptate formulare incomplete sau nesemnate. Formularul poate fi printat de concurent și predat la prezentarea pentru expunere a lucrărilor.

Concurenții juniori (cu vîrste cuprinse între 0 și 18 ani) nu trebuie să achite nicio contribuție. Categoria J se împarte în J1 -copii 0-13ani, J2- adolescenți 13-18ani.

Numărul maxim de lucrări pe categorie este de 4 pentru fiecare participant.

Pentru lucrările cu greutate mare sau dimensiuni mari este nevoie de acorduri specifice cu organizatorul, care își rezervă dreptul de a le respinge pe cele considerate prea fragile, prea voluminoase sau prea grele, pe cele ce nu respectă prevederile legale sau pe cele care ar putea ofensa publicul.

Asamblarea,dezambalarea, așezarea lucrărilor pe spatiile de expunere, vor firealizate de către concurenți. Organizatorii nu vor răspunde pentru eventualele pagube datorate fragilității excesive sau pentru cele produse pe timpul manipulării exponatelor. Lucrările se depun în locul indicat de organizatori și nu mai pot fi mutate ulterior.

Se pot atașa fotografiile reale ce au inspirat concurentul, desene tehnice, fotografii cu fazele de construcție, etc. în număr de maxim 3, format A5. Documentele în format electronic nu sunt admise.Lucrările înscrise la concurs trebuie sa fie realizate de concurent.

4. Înscrierea la concurs și prezentarea pentru expunere a lucrărilor va avea loc doar în intervalul stabilit pentru aceasta, adică joi 25.05.2017 între orele 18:00-20:30, vineri 26.05.2017 între orele 7:30-8:30 sau 18:00-19:30, sau sîmbătă 27.05.2017 între orele 8:00-9:30 sau în cazuri excepționale prin aranjament telefonic.

Jurizarea

5. Competiția se va desfășura în formula: expoziție deschisă publicului, așa cum se specifică în regulamentul și anexele sale.Vor fi acordate certificate de participare, premii și diplome. Pot fi câștigate următoarele premii speciale: "Best of Show"și "Fabricat în Brașov", de asemenea pot fi obținute premii pentru următoarele categorii: "Strict dincutie","Colecție", "Juniori".Organizatorii, din motive obiective, își rezervă dreptul de a muta lucrările de modelism în alte categorii decât cele indicate de autor pe formularul de înscriere.

Formularul de înscriere cuprinde trei părți:

1-partea de sus: rămâne la organizatori pentru restituirea modelului,

2-partea centrală: este expusă cu modelul,

3-partea de jos: rămâne la concurent pentru ridicarea modelului.

6. Juriul va fi compus din membrii organizatori și din jurați externi care vor respecta regulile IPMS România. Componenta juriului și numărul membrilor vor fi stabilite de către organizatori. Membrii juriului nu vor fi neapărat experți din domeniul modelismului. Hotărârile juriului nu sunt atacabile. Juriului își rezerva dreptul să nu acorde premii la anumite categorii, din anumite motive (Exemplu: prea puține lucrări, nivelul cerut nu eatins, etc.). De asemenea, juriul poate comasa anumite subcategoriidin anumite motive (Exemplu: prea puține lucrări, nivelul cerut nue atins, etc.). Membrii juriului nu pot participa la concurs la categoriile sau subdiviziunile pe care le jurizează, dar potparticipa la alta categorie sau subdiviziune decât cele pe care le jurizează. Juriul și organizatorii nu sunt responsabili pentru litigiile legate de expunerea modelelor. Reacțiile neadecvate șisituațiile conflictuale vor fi publicate și actualizate pe Facebook"Brasov Model Show", forumuri și alte medii .

7. Jurizarea va avea loc duminică 28.05.2017, între orele 8:00-10:00.

8. Locurile 1,2,3 vor fi premiate cu medalii și diplome. Deasemenea, se pot acorda premii de către alte instituții, la toate categoriile. La categoria J (juniori) se vor acorda și certificatede participare pentru toți copiii înscriși.

Premiile se ridica personal. Prezenta la festivitatea de premiere este de dorit. In cazuri cu totul excepționale premiile pot fi ridicate de un împuternicit.

Orar

9. Expoziția-Concurs va avea loc în perioada 26-28 mai 2017, în Sala Dacia a Centrului de Evenimente "Lux Divina"-Strada 13Decembrie, nr.96, Brașov, cod 500116. Tel:0752246100.

10.Expoziția-Concurs va fi deschisă publicului de vineri 26.05.2017,ora 11:00, până la ora 19.30, sâmbătă 27.05.2017, orele9:30-19:00 și duminică 28.05.2017, între orele 10:00-15:00.

11. Festivitatea de premiere va avea loc duminică 28.05.2017, la ora14:00.

12.Duminică 28.05.2017, între orele 9:00-10:00, lucrările vor putea fi fotografiate în cadrul ședinței foto oficiale.

Alteinformații

13.Asigurând supravegherea lucrărilor expuse, o zona tampon deaproximativ 1 metru între vizitatori și exponate și pază pe timpul nopții, organizatorii nu vor fi responsabili pentru integritatea modelelor expuse, ori daune sau furturi.

14.Organizatorii își rezervă dreptul de a fotografia și/sau de afilma lucrările și participanții și de a folosi imaginile în diferite moduri, fără a fi utilizate în scopul obținerii de profituri materiale.

15.Lucrările depuse nu pot fi retrase înainte de sfârșitul festivității de premiere, cu excepția cazurilor excepționale sau de urgență și prin acorduri specifice cu organizatorii.

Lucrările ce nu sunt retrase în termenul prevăzut de către organizatori vorfi păstrate timp de 30 de zile și apoi, dacă nu sunt revendicate,acestea nu vor mai putea fi recuperate. Aceeași situație și pentru premii, medalii, certificatele de participare și diplomele de merit acordate care nu au fost ridicate (nu vor mai fi expediate titularilor).

16.Pentru actualizări și confirmări sau alte informații consultați Facebook-ul nostru -"Brasov Model Show". Organizatorii pot fi contactați și pe aceeași pagina de Facebook.
Informații:

17.PERSOANE DE CONTACT Mobil:Romi Nicu 0744322168, Ortwin Hellmann 0744641525, Horia Stoica0743119434.e-mail.: brasovmodelshow@gmail.com

Categorii

18.CATEGORII SI SUBDIVIZIUNI:

A-Aeronave

-A1: Aeronave cu elice scara 1:72 și mai mici (de exemplu 1:72 și1:144)(H01 AMA);

-A2: Aeronave cu elice mai mari de scara 1:72 (de exemplu 1:48,1:32și 1:24)(H03 AMA);

-A3:Aeronave cu reacție (jet) scara 1:72 și mai mici (de exemplu1:72 și 1:144)(H02 AMA);

-A4:Aeronave cu reacție (jet) mai mari de scara 1:72 (de exemplu1:48,1:32 și 1:24)(H04 AMA);

-A5: Elicoptere indiferent de scară(H06 AMA);
VM-Vehicule militare

-VM1:Vehicule militare cu roți scara 1:48 și mai mici (de exemplu 1:48,1:72 și 1:144)(H07,H09 AMA);

-VM2:Vehicule militare cu roți mai mari de scara 1:48 (de exemplu1:35,1:24 și 1:16)(H09 AMA);

-VM3:Vehicule militare șenilate și semi-șenilate scara 1:48 și maimici (de exemplu 1:48, 1:72 și 1:144)(H08,H10 AMA);

-VM4:Vehicule militare șenilate și semi-șenilate mai mari de scara 1:48(de exemplu 1:35,1:24 și 1:16)(H10 AMA);
V-vehicule civile-Mașini,Motociclete, Camioane indiferent de scară(H14,H15,H16 AMA).
F-Figurine

-F1: Figurine 54mm (1:32) și mai mici(H17,H18 AMA);

-F2: Figurine 55mm mai mari(H18 AMA);

-F3: Bust, viniete și scenete(H19 AMA);

-F4: Figurine Fantasy(H19 AMA);
SF-Vehicule spatiale și SF (H20 AMA)
D-Diorame

-D1: Diorame de aviatie, indiferent de scară(H21 AMA);

-D2: Diorame vehicule militare terestre, indiferent de scară(H22AMA);

-D3: Alte diorame, indiferent de scară (H23,H24,H25 AMA);
N-Nave și vapoare și submarine

-N1:Nave,vapoare și submarine de lemn (H11 AMA);

-N2:Nave,vapoare și submarine scara 1:350 și mai mici(H12 AMA);

-N3:Nave,vapoare și submarine mai mari de scara 1:350;(H21 AMA)

H-Hârtie și carton(H26 AMA);
J-Juniori;

-J1:Copii(C01,C02,C03 AMA)

-J2:Adolescenti(A01,A02,A03 AMA);
C-Colectie;
S-(SOTB)Strict din cutie;
PREMII SPECIALE

Premiul special :"Best of show"

Premiul special :"Fabricat în Brasov"
Romi
Tiro
 
Posts: 8
Joined: Thu Mar 02, 2017 8:12 pm
Prenume si nume: Romi Nicu

Re: Brasov Model Show 26-28 mai 2017

Postby Olaf The Viking » Sun Mar 26, 2017 1:13 pm

Deci Baba Yaga unde concureaza?

"Si sa le spui tuturor din sat ca acolo unde te-a scuipat Cartula te-a pupat Olaf si ti-a sters rusinea."
Dumnezeu e de partea tuturor, si, daca ne uitam de-a lungul istoriei, vedem ca e de partea celor cu mai multi bani si armate mai mari.
Intai da cu toporul si pe urma intreaba ce a vrut.
Da, poti da un click si pe machete.ro si sa iti iei ceva "dragut". Am nevoie de bani.
User avatar
Olaf The Viking
Imperator
 
Posts: 2203
Joined: Wed Jan 09, 2013 3:04 pm
Location: Bucuresti
Prenume si nume: Alexandru Dumitrescu

Re: Brasov Model Show 26-28 mai 2017

Postby Bill » Sun Mar 26, 2017 8:26 pm

La best in show :crazy_pilot:
"Anybody can criticize what others create, but few can create something worth criticizing. To put it differently, an ounce of creativity is worth a pound of criticism "
Unknown free minded thinker - Jerry Catanescu

User avatar
Bill
Procurator
 
Posts: 889
Joined: Sun Jan 13, 2013 12:09 am
Location: Cluj Napoca
Prenume si nume: Tudor Nicorici

Re: Brasov Model Show 26-28 mai 2017

Postby Romi » Sat Apr 01, 2017 10:36 pm

D3 cred Olaf.
Romi
Tiro
 
Posts: 8
Joined: Thu Mar 02, 2017 8:12 pm
Prenume si nume: Romi Nicu

Re: Brasov Model Show 26-28 mai 2017

Postby alexie » Tue Apr 25, 2017 6:07 pm

Olaf The Viking wrote:Deci Baba Yaga unde concureaza?

Yo zic sa o inscrii la "Colectie".... Colectia de muraturi a babei .
Apropo, a aparut pe undeva formularul de inscriere (de exemplu pe „cartula.ro", forumul „....ro") ?

Image
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.”
Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul

"Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..."
E.M.Remarque
User avatar
alexie
Imperator
 
Posts: 2259
Joined: Thu Jan 10, 2013 11:01 pm
Location: Mangalia - Romania
Prenume si nume: Lucian Milosan

Re: Brasov Model Show 26-28 mai 2017

Postby Romi » Mon May 01, 2017 10:53 pm

Romi
Tiro
 
Posts: 8
Joined: Thu Mar 02, 2017 8:12 pm
Prenume si nume: Romi Nicu

Re: Brasov Model Show 26-28 mai 2017

Postby Romi » Tue May 02, 2017 5:34 pm

Am introdus inca 3 categori
scratch build
diorame figurine
si figurine pana in 1:54 (28mm)
like us on
https://www.facebook.com/machete.models.makette/
Romi
Tiro
 
Posts: 8
Joined: Thu Mar 02, 2017 8:12 pm
Prenume si nume: Romi Nicu

Re: Brasov Model Show 26-28 mai 2017

Postby alexie » Tue May 02, 2017 7:26 pm


Sper sa apara si alta sursa pana la data limita, nu intentionez sa vizitez comunitatea cartula.

Image
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.”
Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul

"Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..."
E.M.Remarque
User avatar
alexie
Imperator
 
Posts: 2259
Joined: Thu Jan 10, 2013 11:01 pm
Location: Mangalia - Romania
Prenume si nume: Lucian Milosan

Next

Return to Expozitii si evenimente

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

cron