FA-223 "Dragonul" 1/48
13 posts
• Page 1 of 2 • 1, 2
FA-223 "Dragonul" 1/48Ma alatur si eu acestui grup cu aceasta "dracie nemteasca".A fost primul elicopter folosit operational in razboi.Nu a apucat sa fie produs in numar mare.Doar sapte exemplare prototipuri operationale s-au produs inainte ca fabrica din Laupheim sa fie distrusa complet de un bombardament in iulie '44.Atatea cate au fost au executat misiuni de aprovizionare si recuperare mai ales in zone montane.Era cat pe aci sa-l recupereze pe Musolini dar probleme tehnice au facut ca treaba asta sa fie indeplinita de Fi-156.In septembrie 1945 cu echipaj german este primul elicopter care traverseaza Canalul Manecii.
![]() ![]() ![]()
Re: FA-223 "Dragonul" 1/48Foarte fain Paulica, voi fii cu ochii cat cepele pe tine. Mai ales ca am si eu kitul si stiu de la Sandy(care l-a facut) ca e un kit dificil, fit dificil, necesita mult putty si rabdare de chinez.
Iti recomand sa=ti iei masca Eduard pentru cupolele alea sunt multe geamuri. Spor, Bill
Re: FA-223 "Dragonul" 1/48Dragi prieteni,m-am intors !.
![]() ![]() Cateva poze,adica 22 : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pentru cuplarea mai sigura a cozii am adaugat un perete interior pe care am fixat firavele betisoare de fixare .Pentru ca greutatea cozi sa nu se bazeze pe acestea am lipit un inel de latime potrivita,de acesta sta lipita mai zdravan.Cateva bare din sarma de 0,5 le-am adaugat la suportii celor doua "sfarleze".Un rlm 02 am suflat pe structura contrar prospectului care indica rlm 66. Adica un fel de gri foarte inchis care stiu ca e specific aparaturii interne si panourilor de bord.Cu Tamiya puty am chituit pe la imbinari.Cam atat pana azi ,pun si o poza mai acatarii cu cutia: ![]() Last edited by Hartman on Sun Apr 14, 2013 6:22 am, edited 1 time in total.
Re: FA-223 "Dragonul" 1/48Excelent Paulica, munca de profesionist.
Montantii de sarma nu erau dati in kit? sau ai inlocuit plastic? Structura interioara este impresionanta. Bine ca ai pozele sa se vada ce imbunatatiri ai facut in interior. Suportul rotoarelor e refacut si el? vad ca-i din stiren alb... Cand il fac si eu te bombardez cu intrabari ![]() ![]() Spor, Bill ;g;
Re: FA-223 "Dragonul" 1/48Ma bucur ca va place.Ovidiu, structura am lipit-o cu picatura.Face o lipitura care nu se increteste si nu isi mareste volumul dupa uscare ca superglue sau cianofix.Bill, suporti rotoarelor sunt ai chitului.Sau mai albit un pic in urma finisarii si a luminii.Ce am adaugat nu e dat si recomanda ei sa fie facut.As fi inlocuit pentru o mai buna rigidizare betele alea subtiri care sprijina trenul dar nu mai aveam alama de 1mm.Spor
![]()
Re: FA-223 "Dragonul" 1/48Fratilor cu chiu cu vai declar terminata vartelnita bisfarlezata ,in felul acesta voi deveni mandrul purtator al primei decoratii ale primului meu grup bild .
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozele de final "momentan" ,vor urma niste spalari si uzuri sub supraveghera cuiva mai in masura ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Last edited by Hartman on Sun Apr 14, 2013 6:24 am, edited 1 time in total.
Re: FA-223 "Dragonul" 1/48Salve Paulica,
Foarte frumos, dar si mai fain e pe viu ! Iti recomand in continuare un lac satin, dar numai dupa spalari si ceva uzuri. Jos palaria ! Spor, Bill
13 posts
• Page 1 of 2 • 1, 2