Filodendron 1/35

Secţiune rezervată postării de articole, recenzii, tutoriale, etc. de interes general

Filodendron 1/35

Postby alexie » Sun Dec 01, 2019 10:20 pm

Această toamnă călduroasă (toamna lui 2019 a avut niște zile extrem de călduroase - n.a.) a dus la înlocuirea siestei cu mici plimbări în sânul naturii.
Prin septembrie, după câteva zile mohorâte de toamnă, soarele a reușit să-și mențină pole position și m-am gândit să profit de ocazie. În scurt timp plimbarea de după prânz (motiv de a consuma delicioasele porumbe) a devenit o plăcută rutină.
Image

Într-una din zile atenția mi-a fost atrasă de o plantă, privind cu atenție am întrezărit oarece potențial machetistic așa că ziua următoare aveam o pungă pentru mostre. Așa cum urmează să vedeți, chiar există potențial și dacă partea practică a decurs fără problemă, nu același lucru se poate spune despre partea academică.
Astfel după multă căutare pe google sunt în măsură să vă dezvălui identitatea furnizorului de junglă 1/35 : măcrișul – calului, dragavei sălbatic, urzica- raței, brustan, dragaveică, hrenuț, limba-boului, măcrișul-cucului, ștevie porcească, ștevie-sălbatică etc.
Astfel este musai să beneficiem de dotare cu diacritice deoarece Baba Rada nu-i același lucru cu Rada Baba, respectiv Ștevia nu este același lucru cu Stevia (un motiv în plus pentru a pronunța corect numele de scenă a lui Stevland Hardaway Judkins).
Răsfoind botanica de clasa a V-a aflăm că fructul plantei de ștevie este denumit impropriu „sămânță”, fiind în fapt o achenă triunghiulară, cu suprafață netedă de culoare maro-roșcat, care asigură protecția și răspândirea unei o mici semințe lucioase (pentru aceia care deja au uitat care era scopul acestui articol să spunem că „aripioarele” asigură plutirea prin aer sau pe apă dar și aderarea la blana/lâna sau hainele animalelor).
În încheierea lecției de botanică trebuie spus că genul Rumex are o multitudine de specii, fiecare plantă cu morfologie specifică, astfel unele fructe ducându-ne cu gândul la capitolul fierbinte din anatomia de-a șaptea. :paint:
În fine, epuizând numărul de litere alocate per articol, să lăsăm imaginile să facă lobby pentru o dioramă vegetală la 1/35.
Image


Image


Image


Image

Image

Image


verde.gif


Image


Recapitulare
Image
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Image
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.”
Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul

"Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..."
E.M.Remarque

https://alexiehobby.blogspot.com/
https://hobbyban.blogspot.com/
User avatar
alexie
Imperator
 
Posts: 2407
Joined: Thu Jan 10, 2013 11:01 pm
Location: Mangalia - Romania
Prenume si nume: Lucian Milosan

Return to Tehnici generale

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron