I. Urban Scenes - László Adóba

Secțiune rezervată postării de articole, recenzii, tutoriale etc. cu privire la informațile scrise pe teme modelistice, militare etc.

I. Urban Scenes - László Adóba

Postby alexie » Mon Sep 09, 2019 11:23 am

Cu prima serie "Let's build a diorama !" alcătuită din două volume (Urban scenes respectiv Terrain and vegetation) a maghiarul László Adóba m-am întersectat la prima ediție a MosonShow (prima ediție la care am participat eu, normal). Inițial am frunzărit doar ediția în limba maghiară .. dar și așa produsul era tentant, cu toate că fraze de genul „a padló építése” urmau să rămână la fel de agresiv-misterioase.
Oricum un produs de calitate, informațiile scriptice și vizuale aflate într-un echilibru perfect iar imprimarea fiind fără de cusur.

Let`s build a diorama!
Urban Scenes I
László Adóba

Image

Urban Scenes adică : Ți-am făcut zeci de scene (în casă) acum te scot și la oraș


Mai multe zeci de explicații pertinente și peste 250 de fotografii color efectuate în diferite stadii de execuție transformă această carte într-un ghid extrem de util sau măcar o într-o lectură agreabilă de 64 de pagini.

Așa cum se poate întrezări din imagine, există o introducerela pagina 4 iar pagina 5 vine în completarea cuprinsului printr-o interesantă „hartă”.
Image

Urmează un capitol de genul „De la idee la execuția de bază” ;) unde prin două subcapitole ne este prezentată o listă cu materiale cu 2-3 cuvinte despre fiecare în parte (materiale pentru confecționate chestii, vopsele și lacuri, adezivi și unelte pentru prelucrare), respectiv subcapitolul doi cu planificarea lucrării și sfaturi practice (text și foto numerotat) de genul : Nu fixa de bază o clădire care este „la roșu” sau Nu exagera cu cianoacrilatul că o să întâmpini probleme de aderență a vopselei aplicate.
În capitolul dedicat construirii propriu-zisă (de la pg.10)
Image

La zid cu realizari structurale și confecționarea cărămizilor, apoi realizarea unui zid din piatră și văruire.
Image

Pagina 31 conține o nouă hartă (pe imaginea unui zid fiind indicate toate manoperele executate, respectiv numărul de pagină alocat).

Image

Autorul avansează și prezintă realizarea de camere (pe orizontală sau verticală), amenajări interioare de tipul tapet sau lambriu.
Cercevele, balamale pe ritm de „The Doors” iar la pagina 42 inițiază o clanță și finalizează lângă/pe o ușă degradată de garaj (pg.45) .

Capitolul doi se încheie cu lucrări de gresie și parchet.
Image
Un calup zdravăn este rezervat Acoperișului, inițial lucrări de dulgherie pentru ca la fotografia cu numărul 123 țigla este deja fixată (număr ce nu reflectă cantitatea reală de fotografii deoarece autorul utilizează frecvent subdiviziuni expl. foto 71a, 71b, 71c etc.)
Vă amintiți de tipul de la Satu Mare care confecționase sute de cărămizi ? Aici suntem părtași la confecționarea a zeci de țigle, procedură ce se întinde pe trei pagini.

Capitolul trei finalizându-se cu țigănie de tipul jgheaburi, burlane și cazan de țuică

Ultimul capitol ne invită să ne jucăm și pe afară.
Paviment de tip dale, pavele pe parcursul a trei pagini apoi piatră cubică și moloz (pg.65/foto 153)
Image

:fort:
Ultima pagină rezervată reclamei pentru produsele Vallejo.
Pe pagina IV a copertei făcându-se reclamă următoarei aparații editoriale : Let`s build a diorama! Terrain and vegetation II.

Image
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.”
Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul

"Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..."
E.M.Remarque

https://alexiehobby.blogspot.com/
https://hobbyban.blogspot.com/
User avatar
alexie
Imperator
 
Posts: 2540
Joined: Thu Jan 10, 2013 11:01 pm
Location: Constanța - Romania
Prenume si nume: Lucian Milosan

Return to Recenzii carti

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron