Dan Vizanty, Destinul unui pilot de vanatoare

Dan Vizanty, Destinul unui pilot de vanatoare

Postby Cristian Savin » Sat Apr 06, 2013 11:07 pm

Daniel Focsa “Dan Vizanty, Destinul unui pilot de vanatoare”
Institutul European Iasi 2010, ISBN 978-973-611-692-6,
235+ pag. format 12,5cm/19,5cm, necartonata, pret 28,50 lei ( http://www.euroinst.ro/ ).

Dupa “Escadrila Alba” aparuta in 2008 la edit.Vremea, Daniel Focsa recidiveaza in sfera cartilor ce trateaza personalitati romanesti din al doilea razboi mondial si scrie aceasta carte despre cunoscutul pilot de vanatoare Dan Vizanty. “Cunoscut” doar pt. cei pasionati de istoria aviatiei romanesti in WW2, caci altfel putina lume cred, ca stie ceva despre Dan Vizanty. Poate in urma acestei carti, viata si faptele sale de arme, sa fie mai bine stiute si apreciate.

Image Image

“Cartea Dan Vizanty. Destinul unui pilot de vânătoare, de Focsa Daniel aparuta recent la Institutul European, Iaşi, 2010 este o lucrare dedicata comandorului aviator Dan Vizanty (1910 – 1992), unul dintre aşii aviaţiei române de vânătoare în timpul celui de-al doilea război mondial.
Comandorului aviator Dan Vizanty s-a distins mai ales în luptele dramatice şi disproporţionate contra americanilor din vara anului 1944 pentru apărarea Capitalei şi zonei petroliere Ploieşti, cartea fiind menită să marcheze centenarul naşterii sale. O viaţă aventuroasă, din care nu au lipsit nici detaliile picante, nici accentele dramatice şi nici răsturnările paradoxale de situaţie, ne asigura autorul.
Dan Vizanty. Destinul unui pilot de vânătoare este, totodată, o lucrare de istorie militară / istoria aviaţiei, solid documentată cu informaţii inedite de arhivă şi o bibliografie amplă. Nu lipsesc nici fotografiile, deosebit de interesante şi evocatoare pentru epopeea războiului.
Prefata cartii este semnata de Neagu Djuvara.” ( http://www.hotnews.ro )


As preciza in plus fata de recenzia de pe hotnews.ro ca fotografiile sunt din pacate foarte putine (22) in format mic si la calitate grafica medie. Ma asteptam sa gasesc noi fotografii, provenite din sfera familiei Vizanti sau din alte surse. Fie ca acestea nu au fost gasite, fie ca din motive care-mi scapa, nu si-au gasit loc in carte. Chiar si asa, cartea ofera o prima sursa valoroasa de informatii din viata comandorului aviator Dan Vizanty. Recomandata oricui e pasionat de istoria aviatiei romanesti in WW2.

Image
User avatar
Cristian Savin
Signifer
 
Posts: 53
Joined: Thu Jan 10, 2013 11:11 pm

Return to Recenzii carti

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron