The Hunting Party

The Hunting Party

Postby alexie » Fri May 10, 2013 10:44 pm

John Rosengrant si Chris Mrosko au pus bazele companiei Warriors Scale Models Inc. Scopul lor fiind producerea de figurine si accesorii cat mai bune din punct de vedere calitativ, istoric si artistic. Incepand cu ianuarie 1995, produsele firmei au intrat pe piata, initial in America de Nord insa, la ora actuala, firma este cunoscuta la nivel mondial.
Kit review
The Hunting Party
Scara- 1:35
Firma- Warriors Scale Models Inc.
Cod produs- 35139
Material- Rasina
Piese componente- 17


Ambalajul este reprezentat de o cutie din plastic transparent 11x8 cm, h 3 cm; deschidere prin bascularea capacului. Eticheta color prezinta figurinele asamblate si vopsite, pozitionate intr-o vinieta. Tot eticheta este cea care ne informeaza ca Rendall Patton a realizat piesele iar Yong Won s-a ocupat cu vopsirea de prezentare.

In interiorul cutiei piesele sunt ambalata intr-o punga de polietilena roluita si sigilata cu o bucata de scotch.
Kitul este compus din 17 piese de rasina galbuie, nu este prevazut cu prospect de asamblare dar eticheta de prezentare si caracteristicile pieselor nu lasa loc pentru greseli.

La o prima privire suntem placut impresionati de calitatea detaliilor, specifice pieselor din rasina de buna calitate, suprafata pieselor fiind curata, in sensul ca nu prezinta bule de aer sau miniporozitati. Din pacate bavurile exista dar sunt fine, accesibile si indepartarea lor nu creeaza probleme.

Din asamblarea celor 17 piese rezulta un subiect inedit sugerat, de altfel, atat prin numele kitului cat si prin fotografia de prezentare, si anume :
Finalul unei partide de vanatoare,"hunter-ul" intorcandu-se multumit de rezultat, prada fiind purtata pe umeri de un gonaci-caraus. Moment in care intervine responsabilul cu propaganda (sau doar un fotograf amator) care tempereaza avantul carausului pentru al imortaliza momentul printr-o fotografie alb-negru sau sepia.
Cum spuneam scena ne prezinta vanatorul arian intorcandu-se de la vanatoare, din atitudine si dupa epoleti ne dam seama ca avem de-a face cu un ofiter superior. Acesta este echipat cu veston, elemente fiind bine evidentiate: platca este evidenta si in partea anterioara formeaza capacele buzunarelor aplicate pe piept, alte doua buzunare cu burduf, laterale, sunt aplicate pe poalele vestonului. Nasturii sunt bine evidentiati iar manecile se termina cu mansete circulare, spintecate lateral si incheiate cu cate un nasture.
Centura cu catarama incinge vestonul, ofiterul poarta pantaloni scurti cu manseta, in picioare bocanci peste al caror caramb se rasfrange ciorapul de lana. Pe cap poarta casca coloniala, curelusa "subbarbie" fiind fixata pe cozorocul castii, insignele laterale fiind acoperite partial de cureaua ochelarilor de protectie fixati pe casca tropicala. La gat atarna un binoclu, mana dreapta este intinsa pe langa corp iar mana stanga, flexata, se sprijina carabina. Pe veston este reprezentata cureaua binoclului insa cureau armei lipseste cu desavarsire.
Vanatorul se compune din patru piese: mainile, capul cu cascheta si restul corpului si doua piese accesorii : binoclul si carabina (presupun ca este opera fratilor Merkel). Arma, in ciuda celor cinci pini de turnare si a bazei solide, are teava stramba insa fiind vorba de rasina acest neajuns se poate remedia cu usurinta (daca supravietuieste debavurarii).

Prada, un ierbivor, este carata de un al doilea personaj (categoric non-arian) echipat cu camasa cu guler tip tunica pe care se disting doua rozete. Peste camasa poarta un veston asemanator ofiterului, are pantaloni lungi croiti ca de cizma si moletiere, in picioare bocanci iar pe cap fes. Mainele sunt flexate pentru a tine prada (de picioare) iar fizionomia este fara dubii afroida (inclusiv parul scurt si cret). Patru piese componente : maini, cap cu fes si restul corpului.

Micul ierbivor este prezentat in pozitie de transport, mulandu-se perfect pe umerii "caddy-ului", capul atarnand la un unghi de aproape 90 grade pe langa umarul stang. Coarnele sunt livrate intr-o piesa separata, pe o mica placuta (initial am crezut ca este un rest de rasina de la injectie).
Al treilea personaj (daca hotaram sa ignoram capra) este reprezentat de fotograf, echipat cu o helanca (pulover pe gat), un veston "clasic" cu buzunare aplicate, cu capac, la nivelul pieptului si doua buzunare cu burduf pe laterale vestonului (pe poale). Tot pe poale dar in partea dorsala vestonul este despicat pana la nivelul centurii, centura fiind cu pafta iar la nivelul soldului stang sustine tocul pistolului. Pantalonii lungi cu un buzunar aplicat pe cracul stang, jambierele cu cate doua curelulse si bocancii intregesc echipamantul. Pe cap, fotograful, are o boneta pe care se disting insemnele (vulturul si rondela). La gat atarna husa aparatului de fotografiat, curelusa intersectand insigna cu vultur din partea dreapta a pieptului.
Patru piese componente : maini, cap cu boneta si restul corpului. O a cincea piesa o reprezinta aparatul de fotografiat care se fixeaza in mana stanga, flexata. Mana dreapta este intinsa, spre inainte, cu rolul de a opri (asa cum spuneam) carausul in vederea realizarii unei fotografii suvenir.

In concluzie un kit interesant, exotic ce nu ridica probleme de asamblare si asigura obtinerea unei vinete sugestive,chiar daca nu ridica probleme de asamblare mie imi creeaza probleme de localizare pe axa spatiu/timp.

Astfel refuz sa accept varianta clasica:
Partida de vanatoare pe meleaguri africane, intr-un moment in care Afrika Korps isi permitea (strategic si psihologic) momente de relaxare deci undeva pana in toamna lui '42, prada fiind o gazela girafa iar gonaciul un aliat italian din colonii.
De asemenea varianta "early" nu-mi convine:
Partida se desfasoara in timpul Razboiului Civil Spaniol, deci undeva spre sfarsitul anilor "30, haitasul este marocan iar victima un pui de capra spaniola.
My story:
Partida de vanatoare se desfasoara in anul de gratie 1944, pe plaiuri italiene, vanatorul face parte din "16th SS Panzergrenadier Division Reichsführer-SS", un aliat din colonii cara prada, prada fiind Capra Negra (Rupicapra rupicapra). Si asta-i varianta castigatoare pana imi trimite Rendall Patton o instiintare sau dovezile stranse vor fi covarsitor de potrivnice.
Din putul gandirii:
- Echipamentul ofiterului este specific pentru panzergrenadierii Reichsfuhrer SS
- In ciuda vopsirii oferite (ce ne duce cu gandul la antilopele africane) piesa seaman izbitor cu Capra neagra (chiar si pozitia sugereaza denumirea in latina)
- Ne este aratat un alt chip al militarului din divizia a 16-a, a caror fapte reprobabile ne sunt arhicunoscute (din moment ce imi permit sa pun la indoiala subiectul vinetei o sa-mi iau libertatea sa pun la indoiala si evenimentele evocate de "Miracle at St. Anna").

Cu speranta ca acest reviw poate sa fie util iar dizertatia privind localizarea nu-i extrem de groteasca, ma grabesc sa inchei acest articol, nu inainte de a face un anunt public:
In ciuda vinetei expresive ce se pote naste prin utilizarea kitului "The Hunter Party", eu (atunci cand o sa-i vina randul) nu am de gand sa respect indicatiile producatorului asa incat am sa obtin alta varianta, prin mixaj de piese sau chiar prin despartirea acestui "Trio formidabil" .


"Bibliografie" selectivă:
Warriors scale models inc.
http://www.vpop.net/~scalmall/warriors.htm

Rendall Patton
http://www.bonapartes.uk.com/Rendall%20Patton.htm


Fratii Merkel

http://www.merkel-usa.com/about/


Condor
http://books.google.ro/books?id=jsPeQKE ... &q&f=falseGazela girafa
http://www.flickr.com/photos/jvverde/73798294/

Capra spaniola
http://farm3.static.flickr.com/2417/221 ... f0c71b.jpg

Capra neagra
http://2urbietorbi.files.wordpress.com/ ... sud_11.jpg

Image
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.”
Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul

"Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..."
E.M.Remarque
User avatar
alexie
Imperator
 
Posts: 2272
Joined: Thu Jan 10, 2013 11:01 pm
Location: Mangalia - Romania
Prenume si nume: Lucian Milosan

Return to Kit Review

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron