HMS Surprise Kit Mamoli Sc. 1:75

Nave maritime si fluviale, de lupta sau de transport, corabii sau vapoare, tot de la pluta la submarine nucleare

HMS Surprise Kit Mamoli Sc. 1:75

Postby Razvan Coman » Thu Apr 04, 2013 8:11 am

Salutari,

La indemnul si suportul viitoarei mele sotii voi incepe acest proiect.

Ieri am comandat kitul de la machete.ro si il astept pentru a-l prezenta.

La nivel de studiu pe langa luptat pe internet pentru planuri si poze am gasit si ma pregatesc sa cumpar aceasta carte:
Image

Pana la pasul urmator va las sa va delectati cu o poza de miniatura din colectia mea. Pictura Jim Wappel. Culori Valejo. Producator Games Workshop. Scala 28 mm heroic (1:48)

Image

O seara placuta tuturor.
User avatar
Razvan Coman
Gregalis
 
Posts: 11
Joined: Sat Feb 09, 2013 1:30 pm

Re: HMS Surprise Kit Mamoli Sc. 1:75

Postby alexie » Thu Apr 04, 2013 8:11 am

Ma bucur ca se anunta un nou proiect navalistic, salut alipirea la grupul nostru insa nu vad care-i smecheria cu figurina excesiv de photoshop-ata. Apreciez mantia cu Ursa Mare dar tot nu inteleg : Figurina din foto este in posesia ta ? Pictata de Jim ? Este fotografia de pe site-ul de vanzari, momeala pentru cumparatori ? Este un razboinic marinar?

Image
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.”
Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul

"Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..."
E.M.Remarque
User avatar
alexie
Imperator
 
Posts: 2271
Joined: Thu Jan 10, 2013 11:01 pm
Location: Mangalia - Romania
Prenume si nume: Lucian Milosan

Re: HMS Surprise Kit Mamoli Sc. 1:75

Postby Razvan Coman » Thu Apr 04, 2013 8:12 am

Salut,

Este un model in posesia mea. Nu este excesiv de photoshopata ci arata mult mai bine in realitate si sincer este un tel pe care sper sa il ating dupa cativa zeci de an de pictat miniaturi.

Este pictata cu o singura imperfectiune. La ochiul drept are o lacrima de galben peste marginea de jos cam de 0.2 mm gresit aplicata. In rest nu am gasit vreo eroare. Filtrele sunt cele standard de procesare a unei fotografii pentru a fi apropiata de imaginea reala (cooling filter, reducere de noise, egalizare de histograma etc). Setul facut pentru a elimina imperfectiunile unei lentile Sony de la camera mea amatoare.

Acum inteleg ca nu este modelism in sine intrucat se refera la un univers SF, dar imi place destul de mult cat sa impartasesc si cu altii aceasta mica minunatie de 3 cm inaltime. Plus atat timp cat am vazut miniaturi Star Wars in paginile revistei am considerat ca nu este o problema tiannd cont de pasiunea si talentul cu care a fost facut acest model (are cam 80 de ore de munca pentru pictat).

Daca am incalcat vreo regula imi cer scuze si voi sterge poza.
User avatar
Razvan Coman
Gregalis
 
Posts: 11
Joined: Sat Feb 09, 2013 1:30 pm

Re: HMS Surprise Kit Mamoli Sc. 1:75

Postby Calin Ungureanu » Thu Apr 04, 2013 8:12 am

S-o stapanesti sanatos.
Avem aici pe forum sectiune de figurine in care nu este impus daca sa fie SF sau reala. In plus avem si sectiune SF.
Ideea e ca de obicei postam ce am lucrat si discutam ce ne place sau nu.
A vorbi despre erori in pictura e cam matematic. Pictura nu se vrea un xerox (copie) a unui original ci o interpretarer artistica a realitatii, cu ajutorul unor mijloace artistice pentru a crea impresia de realitate.
Era mult mai util pt. tine sa pui ceva lucrat de tine, chiar daca nu e o piesa memorabila. Toti invatam unii de la altii si ne vin idei pe parcurs.
Figurina e impresionant pictata la dimensiunea aia si-mi place si mie.

Spor la fregata si multa rabdare !
Daca tot te apuci fa poze din cand in cand si povesteste ce ai adaugat si cum. Sunt sigur ca va fi un topic urmarit si vei primi feed-back de la membrii.
User avatar
Calin Ungureanu
Aquilifer
 
Posts: 332
Joined: Tue Jan 15, 2013 1:09 am

Re: HMS Surprise Kit Mamoli Sc. 1:75

Postby Marhaba » Thu Apr 04, 2013 8:13 am

Razvan poti posta orice, in sensul figurine, sf-uri, etc. Singurul lucru de care ne ferim este fenomenul de a lua ceva (inclusiv macheta) de pe un raft de magazin si a-l baga direct in forum.
Figurina arata grozav , mai ales la scara asta. Cel putin dupa capul meu de amator / privitor de figurine. Iar daca pozele sunt de catalog, sigur au fost photoshopate, dar asta neinsemnind neaparat un lucru rau (cum se crede din pacate intr-o prea larga acceptiune)
In ceea ce priveste corabia, asteptam sa-i dai bice si spor la treaba!
User avatar
Marhaba
Procurator
 
Posts: 1314
Joined: Thu Jan 10, 2013 2:46 am
Prenume si nume: Ovidiu Cupse

Re: HMS Surprise Kit Mamoli Sc. 1:75

Postby Razvan Coman » Thu Apr 04, 2013 8:13 am

Multumesc pentru raspunsuri. Miniatura nu a fost luata de pe raft ci pictata special pentru mine ca dar de ziua mea. Voi face probabil un mic post in zona potrivita cu ce am pictat eu la aceasta scala si la scala 15mm. La scala asta insa photoshoparea este necesara datorita distorsiunilor de culoare de la focalizarea excesiva. Din aceasta cauza am explicat ce am facut la poza.

In alta ordine de idei maine vine kitul, am gasit cateva planuri istorice pe internet asa ca saptamana viitoare revin cu poze.
User avatar
Razvan Coman
Gregalis
 
Posts: 11
Joined: Sat Feb 09, 2013 1:30 pm

Re: HMS Surprise Kit Mamoli Sc. 1:75

Postby Razvan Coman » Thu Apr 04, 2013 8:13 am

Kitul a sosit.

Primele impresii:

Materiale de buna calitate finisate corespunzator mai putin elementele de metal mari (elementele decorative ale puntii din spate, reproducerea zeitei atena de la prova etc). Acestea sunt turnate in metal moale cu bavuri urate si acoperit cu o culoare aurie ce se ia pe degete lemn etc. Va fi nevoie de multa munca sa arate corect si decent.

Planurile sunt detaliate si cu explicatii corespunzatoare. Nu le-am citit complet dar primul element a fost destul in amanunt sa il pot face in 10 minute. Exista si plan scala 1:1 general si plan de constructie a unor elemente mari daca cumva le rupi din greseala si trebuie sa le trasezi pe placaj din nou.

Am facut dryfitting-ul elementelor de coca si a puntii inferioare. A fost nevoie doar de putin ajustaj la elementul 4 si restul sta paralel fara prea mult joc. Singura problema care o am este un mic unghi al elementului central (este curbat aproape imperceptibil dar sigur este curbat). Asa ca trebuie sa imi fac o menghina lunga sau sa urmez sfatul din planuri si sa fac sant in o placa de lemn de 4mm.

Acum am nevoie si de un ajutor: doresc cateva resurse pe net pentru materiale si tehnici de confectionat panze pentru astfel de kituri. Kitul mamoli vine doar cu 2 steaguri unul al Royal Navy si altul care inca nu l-am identificat. Acestea sunt printat de panza cerata cu adancime destula cat sa se vada culoarea pe celalata parte dar nu sunt printate pe ambele parti ceea ce se vede destul de nasol.

Poze un pic mai tarziu.
User avatar
Razvan Coman
Gregalis
 
Posts: 11
Joined: Sat Feb 09, 2013 1:30 pm

Re: HMS Surprise Kit Mamoli Sc. 1:75

Postby Razvan Coman » Thu Apr 04, 2013 8:13 am

Update:

Dupa un pic de research am identificat al doilea steag:

AVem asa:

1 Royal navy Red Ensign (steagul oficial in 1780-1800)

Image

2. surprinzator: Royal Navy Church Pennant - steag ce arata ca exista un serviciu religios in derulare

Image
User avatar
Razvan Coman
Gregalis
 
Posts: 11
Joined: Sat Feb 09, 2013 1:30 pm

Re: HMS Surprise Kit Mamoli Sc. 1:75

Postby Razvan Coman » Thu Apr 04, 2013 8:14 am

Poze (fara nici o prelucrare si pe lumina artificiala deci scuze pentru calitatea lor):

Image
Image
Image
Image

Image

si pentru delectarea ochilor probabil unul din cele 3 modele care le-am pictat cel mai bine:

Image
User avatar
Razvan Coman
Gregalis
 
Posts: 11
Joined: Sat Feb 09, 2013 1:30 pm

Re: HMS Surprise Kit Mamoli Sc. 1:75

Postby Sorin Miclosi » Thu Apr 04, 2013 8:17 am

"Red Ensign" a aparut la inceputul secolului XVII ca pavilon a navelor din Royal Navy initial, devenind apoi prin excelenta pavilionul navelor comerciale britanice. In sfertul stanga sus era o cruce rosie a Sf George pe fond alb, inlocuita mai tarziu cu Union Jack. In anul 1764, intr-un decret al regelui Charles I se mentioneaza Red Ensign ca pavilion al navelor comerciale. In 1854, in Merchant Shipping Act, Red Ensign este mentionat ca pavilionul specific navelor comerciale, fiind folosit si astazi. Si alte state din fostul imperiu britanic au folosit sau inca folosesc Red Ensign, pe fondul rosu existand si un blazon/emblema specifica ( ex Bermuda, Canada, Australia, etc). De altfel, legislatia maritima a acestor state este, daca nu apropape identica, cel putin inspirata din legislatia britanica.
Navele Royal Navy foloseau si inca folosesc White Ensign, care este un pavilion alb, la care fondul este alb cu o cruce a Sf George rosie si Union Jack in Stanga sus.
User avatar
Sorin Miclosi
Tiro
 
Posts: 2
Joined: Thu Apr 04, 2013 8:15 am

Next

Return to Nave

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest