Primele poze le-am facut cu corpul in stadiu de primer.Am pulverizat un gri mediu lucios cu intaritor,preparat din alb si negru:
A fost o premiera pentru mine realizarea unor piese din alama la strung.Asta nu ca i-mi propusesem dinainte ci datorita faptului ca aveau dimensiuni mici.Iar alama suporta prelucrari la diametre mici si foarte mici.Asa au capatat forma plutele de salvare,cabestane,compasi magnetici etc.:
O parte din detaliile navei au avut constructie mixta,plastic comatex si alama sau aluminiu.Astea au fost vinciurile de ancora,scarile, bigile (un fel de macarale mai simple),babalele,radare ,timona, cabestan manual :
Cabina de comanda am confectionat-o din cartela de telefon (vezi articol Alexie).Scarile de cocotat pe acoperisul ei sunt facute din sarma de cupru de 0,2 mm :
La barcile de salvare m-au salvat

Restul de piese sunt realizate exclusiv din comatex.Adica tambuchi,usi,aerisiri etc.Cateva poze de grup

Puntile de lemn le-am confectionat din fasii de furnir de tei taiate la 1,5 mm latime ,lipite apoi pe carton :
Portcavilele (un fel de gardulete, in care se infig un fel de facalete, de care se leaga sforile) le-am confectionat din placaj aviatic de 1 mm grosime ,iar piciorusele din alama,au diametrul maxim 1,5 mm :
Pregatite de vopsit :
Si dupa :
Poze cu nava la final,65 de centimetri cu tot cu batu'

O poza retro si una cu corpul navei reale, lansat vara asta la Bremen :

Nemtii popor potent si care nu cheltuie banii aiurea pe autostrazi pentru ca le-au facut la vremea lor ,si cu ai lor B) .,Sau gandit ca Humboldt intuiulea din 1906 si-a cam facut datoria fata de deutchland.Asa ca vom vedea in curand pe marile lumii maiestuosul Alexander Von Humboldt II,ceva mai mare ca primul cu vreo 10 metri.