R.M.S. Titanic - 1:570 - Revell

Nave maritime si fluviale, de lupta sau de transport, corabii sau vapoare, tot de la pluta la submarine nucleare

R.M.S. Titanic - 1:570 - Revell

Postby Cristian Marin » Mon Feb 03, 2014 9:24 pm

Cu ocazia salonului bucurestean de anul trecut mi-am dorit sa apar cu o noua macheta.
Din pacate, lipsa de timp liber nu mi-a permis s-o termin, dar am fost la cateva ate si un retus de acest lucru.
Recenzia kitului este la pagina:http://tapir-models.ro/viewtopic.php?f=50&t=756
Coca find din doua bucati primul lucru pe care l-am facut a fost sa aduc aceste bucati impreuna.
Pentru rezistenta (mai ales ca coca are peste 40 centimetri si o zona suprafata de lipire de ~ 1mm) am folosit intarituri din culee din plastic si fasi de stiren lipite in diverse puncte de-a lungul imbinarii.
Image
Am debavurat piesele si am frezat zonele care impiedicau puntea sa se aseze in pozitie (am aratat in recenzie ce, cum si mai ales unde).
Am prins piesele intre ele pe subansamble si asa cum era si normal, am facut vopsirea lor.
Image
Am confectionat suportul din mucava imbracata in furnir de fag. Am lipit bagheta profilata in partea de jos a cutiei suport si am vopsit intregul ansamblu cu vopsea neagra. Dupa uscare am dat un lac semimat. Pentru identificare am folosit una dintre placutele din plastic care vin lipite pe cavalet (pe care nu l-am folosit apeland la alt sistem). Am lipit plalacuta cu cianoacrilat direct pe suport.
Am montat piesele gata vopsite si am fixat intregul ansamblu de suport folosind niste "popici" pe care mi i-am turnat din rasina intr-o matrita din silicon.
Dupa montare am aplicat decalurile (cel de la pupa s-a facut bucatele si nu l-am putut remedia) si am aplicat un lac semilucios.
Image
Din pacate, in timpul montajului, am reusit sa rup cele doua catarge astfel ca cel din fata sta un pic curbat (se va rezolva folosind o ancorare in zona respectiva), cel din spate, pentru ca s-a rupt de la baza a fost mai usor de repozitionat.
La unele dintre piese va trebui sa retusez vopseaua, mai am de tras o multime de ranforsari (ate) si de montat inca cateva mici detalii, deci inca cateva ore bune de munca (cand le voi avea).
Image
Image
Image
User avatar
Cristian Marin
Imaginifer
 
Posts: 193
Joined: Wed Jun 26, 2013 10:09 am
Location: BUCURESTI

Return to Nave

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron