Pinta

Nave maritime si fluviale, de lupta sau de transport, corabii sau vapoare, tot de la pluta la submarine nucleare

Pinta

Postby Cristian Marin » Mon Oct 06, 2014 7:59 pm

Teoretic kiturile Mini Mamoli sunt pentru lucrari fara mari pretentii adresandu-se in mod special modelistilor incepatori. Adevarul ca atfel de lucrari pot fi abordate de incepatori pana la faza cu desenele de executie. Unele lucruri nu se pot intampla ca acolo si stiu asta inca de cand am inceput sa lucrez la "Il Leudo" tot de la Mamoli si tot un Mini unde bordurile nu pot fi montate ca in instructiuni. Nici la Pinta bordurile nu se pot monta fara modificari, dar voi reveni asupra acestui aspect. Nici perea detaliate nu sunt desenele alea si nici la scara nu prea sunt ca sa te prinzi, dar macar se apropie.
Image
Coca este cam din topor
Image
Motiv pentru care a trebuit sa ma apuc sa pilesc ca sa mai indulcesc muchiile pe ici pe colo si mai ales la pupa.
Chestia asta a inceput sambata la MMN cand imi petreceam timpul util si placut in sala unde se desfasoara Salonul bucurestean.
Image
Dupa ce am corectat cat de cat coca am inceput filarea puntilor. Filele date de producator sunt cam late, dar le-am lasat asa. Pentru imitarea calfatuiri am vopsit canturile cu marker negru.
Image
Daca sambata am lucrat la coca si am pus o parte dintre file pe punte, duminica am continuat cu filarea puntilor, am pus pus bordurile si am mai lucrat la ceva detalii pe care le-am proptit direct dupa confectionare.
Image
Pentru a putea aseza bucatile date de producator pentru realizarea bordurilor a trebuit sa le tai in dreptul pragului dintre cele doua punti. Faptul ca este imposibil sa pui bordul dintr-o sinura bucata nu este specificat in planul de constructie. Am mai patit asta cu imposibilitatea montarii bordurilor si atunci cand am inceput Il Leudo care si el era tot Mini de la Mamoli.
Image
Continuarea dupa sfarsitul de saptamana viitor cand, tot la MMN imi voi face de lucru.
Image
User avatar
Cristian Marin
Imaginifer
 
Posts: 193
Joined: Wed Jun 26, 2013 10:09 am
Location: BUCURESTI

Re: Pinta

Postby Nicu Mihai » Wed Oct 08, 2014 1:15 pm

Salve Cristi!

M-au facut curios kiturile de la Mamoli dar n-am apucat sa ma "lupt" cu vreunul. Din ceea ce spui, e clar ca sunt probleme, insa vad ca te descurci cu ele. Devin enervante chestiile astea cu instructiunile sumare, parca denota o neglijenta care nu-i normala. Trecand in alt registru, va ca si la cele pentru copii se intampla ciudatenii de genul acesta (am incercat sa-l ajut pe fiu-meu la ansamblatul unei masini din piese metalice, suruburi, saibe si alte acele. Pe cutia scria de la + 5 ani, iar la unele instructiuni nici cel de 12 ani nu se descurca). Sunt curios cum va fi la montatul catargelor, panzelor si franghiilor.
Pana acum arata frumos ce-ai facut, spor in continuare!
User avatar
Nicu Mihai
Pilus prior
 
Posts: 738
Joined: Mon Jan 28, 2013 2:40 pm

Re: Pinta

Postby Olaf The Viking » Wed Oct 08, 2014 2:56 pm

Bre, musai sa te vaz pe viu. Imi pare rau ca am scapat prima parte.

"Si sa le spui tuturor din sat ca acolo unde te-a scuipat Cartula te-a pupat Olaf si ti-a sters rusinea."
Dumnezeu e de partea tuturor, si, daca ne uitam de-a lungul istoriei, vedem ca e de partea celor cu mai multi bani si armate mai mari.
Intai da cu toporul si pe urma intreaba ce a vrut.
Da, poti da un click si pe machete.ro si sa iti iei ceva "dragut". Am nevoie de bani.
User avatar
Olaf The Viking
Imperator
 
Posts: 2203
Joined: Wed Jan 09, 2013 3:04 pm
Location: Bucuresti
Prenume si nume: Alexandru Dumitrescu

Re: Pinta

Postby Cristian Marin » Wed Oct 08, 2014 4:57 pm

Salut Nicu,
Eu trec peste probleme pentru ca modelismul la mine a inceput cu scratch, dar asta nu inseamna ca trec chiar lejer peste orice problema de constructie. :(
Problemele de genul celor deja relatate sunt chiar la Mini pentru ca la cele clasice de la Mamoli singurele probleme pe care le poti avea sunt doar, posibil, lipsa unui reper. Planurile sunt la scara si destul de bine detaliate. Ca eu mai fac modificari asta este altceva.
Am sa pun niste poze cu planuri Mamoli si Mini Mamoli ca sa vezi diferenta de diferenta.

Alexandru, n-ai scapat doar prima parte, ai scapat-o si pe cea de-a doua, aia cu Giani. Aia a fost si mai tare si s-a incheiat cu grapa pe la 3 dimineata.
Te astept sambata la 10:30 la sedinta de lucru la MMN si ca sanu vi cu mana goala, mai adu un set de rasinoase, pline daca se poate caci duminica seara trebuie sa termin de turnat medaliile si nu mai am resurse.
Image
User avatar
Cristian Marin
Imaginifer
 
Posts: 193
Joined: Wed Jun 26, 2013 10:09 am
Location: BUCURESTI


Return to Nave

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests