Modern USMC Sniper

Impresii despre kituri

Modern USMC Sniper

Postby alexie » Sat May 11, 2013 9:19 am

Alpine Miniatures, la inceputul anului 2010 a scos pe piata “Modern USMC Sniper”, scara 1:16.


USMC. United States Marine Corps– Infanteria marina a Statelor Unite


De-a lungul timpului , Corpul de infanterie marina al Statelor Unite (US Marines) si-a capatat renumele de a fi cel mai dur serviciu din cadrul fortelor armate americane. Aceasta reputatie este cladita pe o indelungata traditie de lupta (Pe 10 noiembrie 1775 au fost create primele doua batalioane de infanterie marina), profesionalism si moral de cel mai inalt nivel. In cazul USMC este valabila celebra “Audaces fortuna invat”, astfel activitatea lor a fost imortalizata prin fotografii celebre care au dus la popularizarea in intreaga lume (exemplu : “Inaltarea a steagului la Iwo Jima” - Joe Rosenthal reporter de razboi). Conditiile de recrutare, instructia deosebit de dura, frecventele actiuni militare, mediatizarea hollywoodiana au dus la mitizarea acestei ramuri a armatei americane.
Sunt arhicunoscute elementele uniformei de gala( cascheta alba, tunica albastra cu paspoale rosii, pantalonii bleu cu lampas rosu, manusi si curelarie albe), sigla infanteriei marine (Globul pamantesc deasupra caruia este un vulture, aplicat peste o ancora inclinata), motto-ul (“Semper Fidelis”) sau mascota (Bulldogul Englez).

Modern USMC Sniper



Alpine Miniatures
Cod. 16008
Modern USMC Sniper
Scara 1:16
Sculptura realizata de Kanthaboon Ponsatorn
Figurina de prezentare pictata de Diego Jose Jimenez Molina

Componentele sunt ambalate într-o cutie de carton, verde, 133mmmx 80mm/h53mm, pentru un plus de protectie toate componentele sunt sigilate in saculeti ziplock asezati intre doua straturi de burete.


1.Trunchiul
2.Partea inferioara a trunchiului impreuna cu picioarele
3.Bratul stang
4.Bratul drept
5.Cap cu casca
6.Cap cu bandana
7-8.Bocancii
9-13.Pistol, incarcatoare cu munitie si alte accesorii
14. Pusca
15-18. Piese componente pentru arma, inclusive luneta.


18 piese din rasina gri deschis asigura asamblarea lunetistului pentru care se ofera doua capete diferite totodata se obtine o arma cu luneta cu detalieri de exceptie.

De altfel toate piesele din kit sunt extreme de detaliate, bavurile lipsesc cu desavarsire, nu exista goluri de aer sau alte defecte doar pini de turnare trebuiesc indepartati inainte de vopsire.

Piesele se potivesc perfect nefiind nevoie de completare cu chit, mai mult atat in brate cat si la nivelul trunchiului exista ghidaje (stifturi) asa incat pozitionarea este extrem de facila.
Pe blocul de turnare al bocancilor este cate o stanta asa incat bocancul drept se deosebeste de bocancul stang.

Pe arma sunt turnate si pozitionate mainile lunetistului.


Sculptorul thailandez Kanthaboon Ponsatorn a incredintat realizarea armei lui Jeff Meckley, ambii au folosit pentru modelaj produsul “Aves Apoxie Sculpt” iar rezultatul acestei cooperari este extraordinar.
Atentia pentru detalii, sculptura si turnarea impecabile ofera o figurina deosebita asa incat vina ne apartine in exclusivitate daca, la final, nu obtinem o lucrare deosebita.

Arma are lungimea de 90mm si reprezinta replica 1:35 a unei M-170, arma semi-automata LRSR (Long Range Sniper Rifle) calibru 12,7mm



M-107 .50 cal. Long Range Sniper Rifle (LRSR

In razboiul din Afganistan, (octombrie 2001), s-au utilizat, in premiera, armele XM107 datorita rezultatelor bune armata a incheiat un contract cu producatorul (Barrett) in septembrie 2003. In martie 2005, dupa ce a trecut toate testele si evaluarile specifice intra in dotareas armatei americane sub numele de M-107.
Principala problemă a acestor puşti este greutatea, mult prea grele pentru a putea fi carate de lunetisti, pe distante mari. Sunt ideale pentru poziţii statice, defensive, sau pentru detonat dispozitive explozive de la o distanţă sigura.



http://www.inetres.com/gp/military/infa ... /M107.html
Articol apărut în TMr 1

Image
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.”
Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul

"Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..."
E.M.Remarque

https://alexiehobby.blogspot.com/
https://hobbyban.blogspot.com/
User avatar
alexie
Imperator
 
Posts: 2540
Joined: Thu Jan 10, 2013 11:01 pm
Location: Constanța - Romania
Prenume si nume: Lucian Milosan

Return to Kit Review

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron