Reguli T.A.P.

Tunuri Auto Populsate

Reguli T.A.P.

Postby Marhaba » Mon Jan 28, 2013 7:11 pm

T.A.P. GB - Tunuri Auto-Propulsate Groupbuild


- inscrierile incep in 14.03.2012. Perioada de inscrieri este deschisa .
- GB-ul se incheie in data de 30.11.2012 ora 24. Participantii la mai multe gb-uri simultane pot solicita o prelungire a termenului de executie pina la 31.12.2012 ora 24.
- participa numai lucrari care au legatura cu tema GB-lui - machete reprezentind tunuri autopropulsate

Un tun auto-propulsat este un tun fixat pe un șasiu motorizat, dotat cu roți sau cu șenile. Tunul poate fi de artilerie, antiaerian sau antitanc. El este manevrat prin mijloace proprii, spre deosebire de un tun remorcat care necesită un vehicul sau alte mijloace pentru a fi deplasat pe câmpul de luptă.
Autotunurile pot fi protejate de un blindaj, însă acesta este mai subțire decât cel al tancurilor. Tunurile auto-propulsate nu au turelă spre deosebire de tancuri
Exemple:
Artilerie autopropulsata:
- Wespe, Grille, Hummel, etc.
Tunuri de asalt:
- Stuh, Stuh, Sturmpanzer, ISU, etc
Vinatori de tancuri:
- Marder II-III, Jagdtiger, jagdpanther, panzerjager, SU, etc
Tunuri antiaeriene autopropulsate:
- mobelwagen, wirbelwind, Ostwind, diverse pak-uri montate pe semisenilate sau camioane, etc


- scara: oricare
- numar de machete/participant: oricite
- recunoasterea participarii si terminarii cu succes a GB-lui va consta in primirea decoratiei TM-TAP-GB (TapirModels- "Tunuri Auto Propulsate" GroupBuild)

User avatar
Marhaba
Procurator
 
Posts: 1314
Joined: Thu Jan 10, 2013 2:46 am
Prenume si nume: Ovidiu Cupse

Re: Reguli T.A.P.

Postby Olaf The Viking » Mon Jan 28, 2013 7:16 pm

Propunerea era 31.12.2012 deci prelungirea sarea in 31.01.2013. Asa ca remediaza te rog.

"Si sa le spui tuturor din sat ca acolo unde te-a scuipat Cartula te-a pupat Olaf si ti-a sters rusinea."
Dumnezeu e de partea tuturor, si, daca ne uitam de-a lungul istoriei, vedem ca e de partea celor cu mai multi bani si armate mai mari.
Intai da cu toporul si pe urma intreaba ce a vrut.
Da, poti da un click si pe machete.ro si sa iti iei ceva "dragut". Am nevoie de bani.
User avatar
Olaf The Viking
Imperator
 
Posts: 2208
Joined: Wed Jan 09, 2013 3:04 pm
Location: Bucuresti
Prenume si nume: Alexandru Dumitrescu

Re: Reguli T.A.P.

Postby Marhaba » Mon Jan 28, 2013 7:17 pm

Am pus intentionat asa. O sa fie sfirsitul anului fara nici un gb terminat, ca toate se vor prelungi in anul urmator. Propunerea era 31.12 termen final, nu 31.01. A ramas 31.12.
Pina atunci mai sunt 9 luni (!). Daca 9 luni nu ajung, atunci sigur nu ajung nici 10.

Oricum propunerea mea ar fi sa scoatem de tot prelungirile gb-lor. Daca mai ai 9 luni sa termini o macheta (care in mod normal nu are cum sa ia mai mult de o luna decit dac-o faci cu spatele), atunci peste 8 luni te apuci de ea. Daca stii ca mai ai o luna prelungire atunci o sa te apuci peste 9 luni. Daca ar fi 2 luni prelungire atunci te-ai apuca doar peste 10 luni. Asa ca asta e o frectie care nu face decit sa incurajeze atitudinea deja existenta, adica "lasa-ma sa te las, ca noi nu facem machete la comanda si voi sunteti niste comunisti".
Daca era un termen mai strins de numai 3 luni, era altceva. Dar asa 9 luni si tot nu e de ajuns?
Posibilitatea de prelungire a fost o greseala de la inceput. Nu face decit sa incurajeze delasarea. Stii asta foarte bine.
In alta ordine de idei : orice figurina, tanc, avion , inclusiv dioramele ce s-au facut p-aici, nu necesita in mod normal un timp de lucru mai lung de 1-2 saptamini (program normal in care exista viata si dupa modelism). Sigur nu e vorba de aia care lucreaza 3 ani la un tanc, fiind macheta vietii lor. Lor n-avem ce le face. Pentru cei foarte ocupati hai o luna. Pentru cei care sunt cei mai ocupati oameni de pe planeta - hai doua luni. Chiar daca se participa la toate gb-le (ceea ce nu e obligatoriu decit daca esti in stare sa faci 7-8 machete pe an). NIMENI nu a facut diorame atit de mari si laborioase care sa necesite perioade de lucru de ordinul lunilor.

In august - septembrie o sa propunem gb-uri care sa se termine in ianuarie. Daca din martie facem asta, atunci toata treaba asta o sa fie derizorie. Oricum am intins-o la nesfirsit cu perioade foarte lungi (alta greseala). Nu trebuia sa depasim 6 luni. Majoritatea gb-lor serioase sunt de 1-3 luni maxim. Daca esti in stare faci, daca nu, esti spectator - modelist teoretician.
Propunerea mea este sa ramina termen final 31.12. Daca voi decideti ca e mai bine in 31.01 atunci nu am nimic impotriva.
User avatar
Marhaba
Procurator
 
Posts: 1314
Joined: Thu Jan 10, 2013 2:46 am
Prenume si nume: Ovidiu Cupse

Re: Reguli T.A.P.

Postby Viorel Ghilencea » Mon Jan 28, 2013 7:23 pm

Este ok fara prelungirea termenelor pe viitor, cat despre sfarsitul GB sa fie 31.12.2012 (cu prelungirea inclusa).
User avatar
Viorel Ghilencea
Signifer
 
Posts: 92
Joined: Fri Jan 18, 2013 9:04 am

Re: Reguli T.A.P.

Postby alexie » Mon Jan 28, 2013 7:23 pm

Pentru gb. de tipul S.I.P. sunt adeptul unui termen cât mai lung posibil, a trecut mai bine de o lună şi încă nu m-am împăcat cu gândul că am intenţia să încalc un tabu :P
Pentru alte tipuri de gb. sunt adeptul termenelor scurte-mobilizatoare.

Image
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.”
Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul

"Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..."
E.M.Remarque

https://alexiehobby.blogspot.com/
https://hobbyban.blogspot.com/
User avatar
alexie
Imperator
 
Posts: 2540
Joined: Thu Jan 10, 2013 11:01 pm
Location: Constanța - Romania
Prenume si nume: Lucian Milosan

Re: Reguli T.A.P.

Postby Olaf The Viking » Mon Jan 28, 2013 7:24 pm

Nu sunt de acord cu termene scurte. E adevarat ca 8 luni stau degeaba si in a noua ma apuc dar 8 luni o gandesc si caut solutii. Cand simt ca e coapta, o fac. Altfel improvizez si iese nasol. Pe de alta parte nu e serviciu, chiar vreau sa stau de pomana 8 luni. Am trei copii, ma scol la 6.15 zilnic si timpul meu de lucru e de la 22.30 la 23.30 daca am noroc si nu pic lat de oboseala in pat. Deci dupa o luna in care trag de mine sa nu imi pice capul pe masa si sa termin consider ca merit o pauza.

Si consider obligatoriu sa particip la toate din doua motive:

1. Daca scap unu, la fel de bine il scap si pe al doilea si al treilea si va interveni delasarea.
2. Am posibilitatea sa realizez anumite proiecte pe care mi le-am imaginat de mult. Pana acum in afara de Vietnam nu am cumparat nici un alt kit pt. GB, deci intentia de a face kiturile respective exista de mult.

"Si sa le spui tuturor din sat ca acolo unde te-a scuipat Cartula te-a pupat Olaf si ti-a sters rusinea."
Dumnezeu e de partea tuturor, si, daca ne uitam de-a lungul istoriei, vedem ca e de partea celor cu mai multi bani si armate mai mari.
Intai da cu toporul si pe urma intreaba ce a vrut.
Da, poti da un click si pe machete.ro si sa iti iei ceva "dragut". Am nevoie de bani.
User avatar
Olaf The Viking
Imperator
 
Posts: 2208
Joined: Wed Jan 09, 2013 3:04 pm
Location: Bucuresti
Prenume si nume: Alexandru Dumitrescu

Re: Reguli T.A.P.

Postby Marhaba » Mon Jan 28, 2013 7:26 pm

- E doar o chestie de semantica de fapt. Daca de la inceput era propunerea clara pina in 30 nov cu prelungire pina in 31 dec, nu aveai nici o treaba. Asa dintr-o data ai. Pina la urma ai 8 luni de "gindire" (pina in 30 nov chiar 8,5 luni) si in a 9-a s-o faci, asa cum ai zis. Adica pina in 31.12. Ia numara.
- acuma o sa vii sa-mi spui ca "da dar in astea 8 luni trebuie sa participi si la alte gb-uri" :) Si atunci eu o sa vin sa te intreb "atunci cum facem, cite un gb la 9 luni, adica unu si-un pic pe an?" Sau o sa te intreb "dar daca vine altul si zice ca lui ii trebuie 13 luni de gindire, atunci cum o sa facem?" Tu realizezi unde se indreapta discutia asta romaneasca?
- e bine ca zici si tu ca e hobby nu e serviciu. Mai lipseste sa spui si ca sunt bolsevic , comunist si ca vreau machete la norma.
- Nu sunt de acord cu tine cu scapatul si delasarea. Delasarea este atunci cind spui un termen, freci mangalu (adica o gindesti si gasesti solutii) pina cu o luna inainte de termen si apoi o prelungesti la nesfirsit. Asta e definitia delasarii.
- cred ca de mult iti imaginai cum o sa faci un tun autopropulsat :)

Eu zic sa fim seriosi si sa incercam macar sa pastram treaba cit de cit serioasa. Altfel, asa cum am mai spus, cadem in derizoriu si ajungem de risul curcilor, cu gb-uri de pe-un an pe altul, azi miine facem planul cincinal si oricum in ultimele 10 minute ale celui de-al cincilea an vom incepe sa lucram, sau sa ne scuzam ca suntem ocupati. Si asa modelistii romani lucreaza si posteaza in draci. Tot ce mai trebuie pentru forumul asta este s-o frecam 1 an pentru o macheta.

Din punctul meu de vedere treaba e simpla: anul asta ramine cum a cazut, dar pe viitor orice gb am sa mai propun va fi pe o perioada de citeva luni si fara alte prelungiri. Daca sunt 3 care pot si vor, atunci il facem. Daca nu , nu.
User avatar
Marhaba
Procurator
 
Posts: 1314
Joined: Thu Jan 10, 2013 2:46 am
Prenume si nume: Ovidiu Cupse

Re: Reguli T.A.P.

Postby Buss » Mon Jan 28, 2013 7:27 pm

Si eu sunt de acord cu Ovidiu. Plus ca nu e obligatoriu sa ai toate insignele nu? Daca iti place subiectul unui GB te inscrii si faci (sau nu), GB-ul nu este un concurs ci o adunare a mai multor lucrari cu subiect comun. Atat. In loc sa ai meserschmitul in aviatie il ai in topicul wehrmacht. Diferenta? O insigna :) Treaba cu termenul este relativa pentru ca repet nu este un concurs si nici o norma - daca nu ai reusit sa faci si sa te incadrezi esti asa sau altfel, nu este asa. Chiar daca am termen 24 ore sau 3 ani eu o sa lucrez in ritmul meu, cum pot, cum imi permit, s.a.m.d. Nu o sa-mi schimb programul personal pentru ca expira termenul la GB. Expira si n-am taiat decat doua piese de pe culee. Si? Eu stiu ca o sa termin lucrarea respectiva. Si pentru mine este de ajuns.

Daca este intr-adevar atat de important termenul de executie, eu propun un poll cu 3-4 variante de termen si o saptamana sa se voteze, desi eu nu sustin treaba asta, este o solutie de mijloc zic eu. Si fara prelungiri pt ca mi se par inutile.

Astea sunt doar parerile mele personale, nu vreau sa supar pe nimeni.

We live in the era of smart phones and stupid people.
User avatar
Buss
Aquilifer
 
Posts: 319
Joined: Thu Jan 10, 2013 10:50 pm
Location: Bucuresti
Prenume si nume: George Dobre

Re: Reguli T.A.P.

Postby Olaf The Viking » Mon Jan 28, 2013 7:28 pm

Din punctul meu de vedere cum e acum, e bine. Sunt destule GB pe anul acesta si bine raspandite ca timp. Chiar imi lasa timp intr ele sa mai fac si ce mai e de facut pe la altele. Ca mai e o luna sau nu la autopropulsat, nu conteaza, pana atunci o dospesc eu.

"Si sa le spui tuturor din sat ca acolo unde te-a scuipat Cartula te-a pupat Olaf si ti-a sters rusinea."
Dumnezeu e de partea tuturor, si, daca ne uitam de-a lungul istoriei, vedem ca e de partea celor cu mai multi bani si armate mai mari.
Intai da cu toporul si pe urma intreaba ce a vrut.
Da, poti da un click si pe machete.ro si sa iti iei ceva "dragut". Am nevoie de bani.
User avatar
Olaf The Viking
Imperator
 
Posts: 2208
Joined: Wed Jan 09, 2013 3:04 pm
Location: Bucuresti
Prenume si nume: Alexandru Dumitrescu

Re: Reguli T.A.P.

Postby Georgel Musat » Mon Jan 28, 2013 7:30 pm

Salutare. Bre e greu sa fii recrut ca pana te inveti cu toate chitibusurile fin forum poate fi dificil dar vin cu o intrebare "perversa de la Braila" :laugh: nu poti impusca 2 iepuri dintr-un foc ?!Adeca participi cu o lucrare la 2 GB-uri ca n-am vazut (probabil chioreniei)sa scrie in reguli ca nu se poate .
AK-12 The BEST IS THE BEST
User avatar
Georgel Musat
Cornicen
 
Posts: 121
Joined: Mon Jan 28, 2013 7:29 pm

Next

Return to T.A.P.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron