R.M.S. Titanic - Revell

Impresii despre kituri

R.M.S. Titanic - Revell

Postby Cristian Marin » Mon Feb 03, 2014 8:59 pm

Revell a scos de-a lungul timpului kitul machetei Titanicului la mai multe scari de executie, respectiv 1:400, 1:570, 1:700 si 1:1200, kituri "imbuteliate" in diverse ambalaje, "normale" si chiar aniversare. Exista chiar un set in care se gaseste macheta atat la scara 1:570 si cea la 1:1200. Titanicul la scara 1:400 a fost bagat in cutia aniversara scoasa cu ocazia a 100 de ani de la tragicul accident.
Image
Kitul Titanicului de la Revell nu este nici pe departe o noutate. Macheta binecunoscutului pachebot la scara 1:570 aduce lucrarea, clasificata ca avand gradul 3 de dificultate, la o lungime de 47 cm. Instructiunile de montaj si vopsire sunt destul de bine puse la punct. Se pot respecta etapele de montaj, dar se poate si lucra fara a respecta intocmai ordinea etapelor de lucru.
Image
Decalurile reprezinta steagurile si denumirea navei si par bine facute. Sper sa se desfaca bine de pe hartie si sa nu se sparga cand vor fi aplicate. Pentru steaguri era de preferat sa se foloseasca hartie care ar fi fost mult mai rezistenta.
Image
Piesele, nu foarte multe la numar, arata ca este vorba despre un vechi kit "reimbuteliat". Numarul pieselor da si gradul 3 de dificultate al machetei. Gradul de dificultate al machetei a fost reevaluat intrucat pe vechiul ambalaj gradul de dificultate era precizat ca find doi. Tot in vremea aceea, cutia kitului avea un alt design (jos dreapta in poza de inceput).
Image
Image
Puntile sunt gravate in negativ lucru care ajuta foarte mult la simularea usoara a calfatuirii prin pensulare semiumeda.
Image
Fara dubi se poate remarca vechimea kitului mai ales ca, desi este un kit cu detalii bine realizate, bavuri destul de mari apar in locuri unde se imbina matritele dovada fie a unui calcul ce nu tine cont de anumite dimensiuni, fie a unei uzuri avansate a matritei.
Image
Pe interior, in partea de la pupa se vad pinii ce trebuiesc polizati pentru ca puntea nu se aseaza in borduri. Este inca o dovada a unui calcul ce n-a tinut cont de toti factorii atunci cand a fot proiectata matrita.
Image
Totusi nu este un kit cu dificultati deosebite, montajul de proba al majoritatii pieselor fiind facil, piesele imbinandu-se bine intre ele dupa debavurare.
Image
Aici se opreste recenzia acestui kit la scara 1:570. Recenzia (si nu doar ea) se gaseste si in numarul 8 al revistei ModelIst, dar ... sa continuam cu Titanicul la scara 1:1200.
Image
Macheta, ca si cea la scara 1:570, este cotata nivel 3 de dificultate daoar ca va avea in final aproximativ 22 de centimetri si jumatate (spre deosebire de cea de mai sus care ajunge la 47 centimetri).
In interiorul cutiei se afla un pachetel cu ramele, instructiunile de montaj si vopsire si coala cu decaluri. Instructiunile de montaj si vopsire sunt destul de clare si destul de bine puse la punct.
Image
Decalurile par bine realizate si ceva mai "bogate" deat cele din kitul la 1:570.
Image
Pentru acest kit Revell a ales sa toarne coca dintr-o singura bucata. Coca este turnata fara bavuri, dar este interesant ca a turnat elicea centrala impreuna cu coca. Detaliile de pe ea sunt chiar putin exagerate.
Deformarile care apar in imaginile detaliu sunt deformate pentru ca pozele de detaliu au fost facute printr-o lupa. In realitate coca este bine facuta si nu prezinta deformari.
Image
Restul pieselor sunt impartite pe patru rame din plastic.
Image
Image
Image
Image
Desi scara pare sa spuna ca se pierd multe detalii in realitate acest kit are tot atatea detalii cate are si cel la 1:570.
Am facut montajul de proba si piesele se imbina foarte bine intre ele. Majoritatea pieselor sunt bine turnate si nu au bavuri, iar cele care au sunt lejer de debavurat.
Image
Image
User avatar
Cristian Marin
Imaginifer
 
Posts: 193
Joined: Wed Jun 26, 2013 10:09 am
Location: BUCURESTI

Return to Kit Review

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron