Expoziţie – concurs de modelism Cupa "Tomis"

Informatii si poze despre expozitii si evenimente modelistice sau legate de modelism.

Re: Expoziţie – concurs de modelism Cupa "Tomis"

Postby alexie » Thu Aug 24, 2017 9:34 pm

Aici.jpg


Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Image
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.”
Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul

"Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..."
E.M.Remarque

https://alexiehobby.blogspot.com/
https://hobbyban.blogspot.com/
User avatar
alexie
Imperator
 
Posts: 2540
Joined: Thu Jan 10, 2013 11:01 pm
Location: Constanța - Romania
Prenume si nume: Lucian Milosan

Re: Expoziţie – concurs de modelism Cupa "Tomis"

Postby alexie » Thu Aug 24, 2017 10:44 pm

PARTY.JPG


Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

In afara de atmosfera placuta (deoarece a lipsit Olaf nu am voie sa zic " Foarte placuta") trebuie sa mentionez niste delicioase hamsie marinate, o salata de varza echilibrat de picanta si Crème de la crème à la Edgar Burfete : Guasul ghe aur :eatdrink020:

Si daca aveam baterie din iepurasi reuseam sa surprind si momente de la festivitatea de premiere din 19.08.2017.
Dar cum s-ar spune ... murii la intrare
Image

A fost inca o reusita pentru Muzeul Marinei Romane si Liga Maistrilor Militari de Marina, la aceasta editie a fost cu site http://www.cupatomis.ro/index.php , a fost cu medalii bengoase, cu trofee vitrate de-ti vine sa te apuci de navomodelism, cazare la cazarma, un buget mai redus (cica) dar compensat de mult - mult entuziasm si implicare.
:hi:

Image


Pardon :
Final korect.JPG

Image
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.”
Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul

"Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..."
E.M.Remarque

https://alexiehobby.blogspot.com/
https://hobbyban.blogspot.com/
User avatar
alexie
Imperator
 
Posts: 2540
Joined: Thu Jan 10, 2013 11:01 pm
Location: Constanța - Romania
Prenume si nume: Lucian Milosan

Re: Expoziţie – concurs de modelism Cupa "Tomis"

Postby Olaf The Viking » Wed Aug 30, 2017 9:30 pm

Iata ca s-au adunat vreo cinci povesti de spus: vreo trei de la Alba, apoi Civita, Brasov, Balcescu si Tomis. Da, bravo, ati fost atenti, sunt sapte.

Acu' nu ca le-ar citi cineva, dar ma gandesc sa le scriu pentru posterioritate. Cum cele mai proaspete sunt ultimele, incepem cu Tomis. De data aceasta i-am pus pe baieti la lucru, astfel ca Victor a reusit sa finalizeze o diorama cu Azincourt (maine in alta parte a corpului) iar Radu a facut o baza pentru robotul sau. Au vrut si ei sa vina cu mine asa ca echipajul a fost compus din trei Dumitresti si un Cuchi. Iarasi am umplut masina cu diorame si machete, asa ca baietii au impartit bancheta din spate cu geamantanul lui Cuchi.

Va amintiti ca mereu se intampla sa uit ceva: ba portofelul, ba muraturile, ba imi fura unii aparatul foto, etc. De data aceasta mi-am facut-o singur, l-am uitat eu acasa. Deci toate pozele pe care le veti vedea sunt prin grija, dar mai ales prin aparatul, lui Cuchi.

Drumul spre Constanta trece invariabil pe la firma, mai exact pe langa un Trodat unde comandasem cu o zi inainte placutele pentru dioramele baietilor. Asa ca dupa ce l-am luat pe Cuchi am trecut si pe acolo, apoi, in jur de ora 10.00, am reusit sa iesim pe autostrada. Drumul a fost neasteptat de liber, probabil ca multi au plecat dimineata la 6.00, sa nu prinda aglomeratie.

Am ajuns la muzeu, am parcat ca de obicei in fata, la 1 cm de trepte si am intrat sa ne facem cunoscuta prezenta. Dupa pupaturile de rigoare cu gazdele am intrat in sala destinata machetelor. Prima impresie a fost ca si la Brasov: mi-a venit sa plec acasa. Toate mesele erau deja pline cu macarale, masinute, tractorase (vaporasele erau alaturi).

Prin grija si cu ajutorul lui Gabi am inghesuit niste masinute si mi-am facut loc intr-un colt pentru Sf-uri. I-am oprit loc si lui alexie, care concura si el la aceasta categorie, dar pe el l-am plasat mai in spate, sa nu-i vada juriul macheta prea bine.

tomis2017 001.jpg


Apoi, ajutat de cele doua ajutoare de nadejde, am purces sa distribuim restul machetelor si dioramelor. Am primit o vitrina pentru mine si dioramele mele, figurinele le-am amestecat in alta vitrina cu cele ale lui Alberto, ca sa se confunde, stiut fiind ca noi pictam cam la fel. Copiii au fost inghesuiti la nave, in sala alaturata.

Dupa ce le-am pus in vitrine am abordat-o pe Sefa (Ionela - cea care a facut si saitul) pentru etichete:

tomis2017 002.jpg


Marea gaselnita a fost inscrierea direct pe site. Usor, clar, si mai ales, informativ. Am apreciat faptul ca puteam vedea cine, cu ce s-a inscris si, mai ales, la ce categotrie. Astfel am putut distribui mai bine trupele pentru batalia pentru premii. Dezavantajul a fost ca a trebuit sa folosesc trei emailuri diferite, unul pentru mine si alte doua pentru copii.

Altii (nu vreau sa dau nume, ca sunt bun prieten cu Hindu') nu au facut asa ceva si le-au inscris la gramada, de pe un singur email, dar si pe un singur nume. Astfel a aparut Alberto cu zeci de machete, de la figurine la blindate, de la avioane la elicoptere. Practic a concurat cu tot ce a venit de la Alba. :Assassin:

In timp ce noi munceam sa deslusim etichetele:
tomis2017 003.jpg


Richard a ocupat ca de obicei, jumatate de sala:

tomis2017 004.jpg


In sfarsit gata pentru masa:

tomis2017 005.jpg


Pranzul l-am luat la restaurantul de langa nevazatori. Ardeii lui Bill au facut senzatie printre nemancatori. Eu m-am delectat cu un Murupi Amarela, noutate indelung asteptata, care s-a dovedit a fi nici foarte Murupi si nici prea Amarela. Era iute, dar nu avea parfumul cu care ma obisnuisera scorpionii si bhut jolokiile mele de anul trecut.

tomis2017 006.jpg


Fiind cu masina m-am infranat cat am putut de la bere. Astfel ca nu au reusit sa treaca decat doua halbe.

tomis2017 007.jpg


Dupa masa din nou la munca:

tomis2017 008a.jpg


Inaltarea steagului (steagul expozitiei, ca inauntru Bursu isi inaltase demult steagu' cu hobby shoc):

tomis2017 008.jpg


Si ca tot vorbim de socuri, soc maxim, cineva s-a facut Fritz:

tomis2017 009.jpg


Prima data am auzit susoteli in spatele lui ca s-a vopsit blonda, dar m-am uitat cu atentie la Aura si nu parea. Apoi mi s-a relevat intregul circ si era sa imi scape aparatul din mana. Noroc ca-l uitasem acasa. Asa ca l-am luat pe al lui Cuchi spunandu-i lui alexie: "Stai sa te pozez, ca nu o sa ma creada aia acasa!".

In sfarsit a sosit si vremea sa mergem la cazare. Cazarea era la prestigioasa Academie Navala care se gasea la naiba in praznic aproximativ 15-20 de minute de mers. Cu masina. Deci urma sa fie distractiv.

La intrare am fost verificati doar la buletine, desi mi-ar fi placut sa ma pipaie sefa care era de cart pe cladire, dar sa nu anticipam.

Va dati seama ca eram VIP-uri asa ca am fost cazati in camerele de lux si protocol ale ... elevilor. Adevarul e ca toti erau gradati, scria pe usa numele si fonctia: ba sergent nu stiu de care, ba plutonier adjutant general de brigada de ordin trei si alte din astea.

Eu cu baietii am nimerit in camera cu Cuchi, spre deliciul lor, care s-au distrat continuu. Dupa ce ne-am facut incomozi (adica am sters praful din dulap cu cuvertura si ne-am pus hainele) am trecut la cele lumesti: carnati cu castraveti ardeiati (sau, dupa spusele unora, ardei castravetizati) udati cu .... apa de la robinet dupa cum se vede si in poze, stiut fiind faptul ca nu aveam voie cu bautura si nici prin cap nu ne-a trecut sa nu respectam regulile:

tomis2017 010.jpg


tomis2017 011.jpg


Dupa masa a trebuit sa incepem pregatirile pentru iesirea de seara. Asta presupunea sa imi schimb tricoul ceea ce presupunea un dus. Incurajat fiind de Cuchi, "du-te daca vrei" si avand experientele caminelor unde eram cazati in Ungaria, mi-am luat inima in dinti si am indraznit. Evident dusurile erau comune, nici urma de cabina sau constructie intre ele. Am incercat zadarnic sa imi asez hainele si prosopul undeva, pervazul era ud, caloriferul era ruginit, dar existau niste suporturi care tinusera candva niste bare pentru prosoape.

Pana la urma am reusit sa le pun intr-un echilibru foarte precar, evident ca au cazut, m-am aplecat dupa ele, moment in care am auzit o voce binecunoscuta: "Sa nu scapi sapunul!" Era Cuchi care venise si el la dus, si el tot in curu' gol. Sigur ca v-ati fi asteptat sa scriu "si cu ea balabanindu-se", dar nu pot, deoarece nu m-am uitat, ca sa nu am cosmaruri cum va arata a mea peste 20 de ani. Iar el daca s-a uitat nu cred ca a vazut nimic de burta.

Evident dupa 5 minute ne-am trezit cu Radu si Victor care cautau toaleta. Cuchi s-a oferit sa o caute cu ei, evident in curu' gol, fapt ce cred ca i-a marcat pe viata. Pana la urma am gasit si toaleta, era chiar la intrare, inainte de biroul unde trebuia sa fie cineva care sa faca de serviciu.

Dupa dus i-am gasit pe copii cuminti in camera, probabil inca socati de un Cuchi in curu' gol, care atunci cand s-a intors i-a trimis si pe ei la dus, intrand chiar si peste ei, tinandu-le lectii: "sa nu va fie rusine de corpurile voastre":

tomis2017 012.jpg


Dupa primenire, imbaiere, dusare, parfumare am vorbit cu Gabi care tocmai venea sa mai aduca modelisti. Cand am parasit cladirea am gasit o fata care statea pe trepte la intrare. Am aflat ca ea era ofiterul de caraula. Oricum nu am mai vazut-o pana a doua zi dupa-amiaza cand a venit sa isi ia postul in primire.

Venirea lui Gabi a picat tocmai bine, ca ne-a luat pe noi la schimb si ne-a dus la muzeu. Am stabilit ca mergem la Colonade, deoarece era chiar langa muzeu si poate se mai aciua careva mai tarziu. Nu a fost cazul, Gabi a fost prins cu chestiuni organizatorice si alt amator nu s-a gasit.

Am ajuns, am tras mese si ne-am pus pe chefuit asteptat. Dupa 15 minute nu venise inca nimeni. Cuchi a plecat sa ia problema in maini. Adica problema cu chelnerul, nu alta problema ( sa nu va ganditi anapoda, marcati de evenimentele de la dusuri).

De comun acord am decis ca nu e cazul sa mai insistam, deoarece nici macar o bere nu ne-au putut aduce, deci de comandat de mancare cine stie daca si cand. In drum spre iesire l-am recuperat si pe Cuchi care fusese si el refuzat de barman:

- Servirea se face doar la mese.
- Pai nu a venit nimeni. Da-mi doua beri si pune-le pe nota.
- Nu se poate! Doar la masa.

La iesire alti oameni faceau scandal ca de jumatate de ora nu a venit nimeni sa le ia comanda. Ne-am convins ca decizia fost buna deoarece am castigat 15 minute si am purces spre Lipscaniul lor, ne-am asezat la o terasa unde aveau si pizza pentru copii (si pentru mine) si imediat a sarit pe noi o domnisoara sa ne ia comanda. Cuchi s-a dedat deja la intimitati, a intrebat-o cum o cheama, a comandat bere din belsug pentru toata lumea si ne-am pus pe chefuit asteptat. Dupa 5 minute a venit cineva sa ne ia comanda, i-am spus ca deja am comandat la Lola sau Loredana cum o chema si ne-am pus iar pe, da, ati ghicit, asteptat.

Parca ceva sunase totusi ceva ironic in tonul ultimei fete: "Atunci asteptati sa va serveasca Lola!"
Pana la urma Gabriela, sotia lui Catalin, s-a dus sa rezolve problema si am aflat ca era prima zi a Lolei, ea doar ducea comenzile, nu servea, etc. Pana la urma au venit berile si au inceput sa curga una dupa alta, intrau ca in nisip.

tomis2017 013.jpg


tomis2017 014.jpg


tomis2017 015.jpg


Din pacate nu aveau la PET:

tomis2017 016.jpg


Ca sa il citez pe Cuchi, "seara si-a atins scopul". Am discutat, am ras, ne-am hidratat, ce sa mai, o seara obisnuita si placuta intre modelisti si familiile lor. Mai greu a fost la nota, desi Victor primise consemn sa numere cate beri beau eu. Si evident si-a facut treaba cu brio, a numarat. Dar nu a retinut, ca nu-i spusesem si asta.

tomis2017 017.jpg


Pana la urma le-am descurcat si ne-am despartit prieteni:

tomis2017 018.jpg


tomis2017 019.jpg


tomis2017 020.jpg


Adica nu ne-am despartit, alexie si Aura ne-au plimbat cu autobuzul sa vedem Constanta "by night":

tomis2017 021.jpg


tomis2017 022.jpg


Am coborat odata cu ei, ne-am luat ramas bun si am purces pe jos spre Academie. Sigur ca pe drum ne-am oprit sa luam si niste gheata de la o benzinarie. Ca dupa o seara frumoasa in oras, nimic nu te linisteste mai mult decat un paharel - doua inainte de culcare. Paharel de apa evident, nu din ce v-ati fi gandit voi ca am luat in rucsac din masina.

"Si sa le spui tuturor din sat ca acolo unde te-a scuipat Cartula te-a pupat Olaf si ti-a sters rusinea."
Dumnezeu e de partea tuturor, si, daca ne uitam de-a lungul istoriei, vedem ca e de partea celor cu mai multi bani si armate mai mari.
Intai da cu toporul si pe urma intreaba ce a vrut.
Da, poti da un click si pe machete.ro si sa iti iei ceva "dragut". Am nevoie de bani.
User avatar
Olaf The Viking
Imperator
 
Posts: 2208
Joined: Wed Jan 09, 2013 3:04 pm
Location: Bucuresti
Prenume si nume: Alexandru Dumitrescu

Re: Expoziţie – concurs de modelism Cupa "Tomis"

Postby Olaf The Viking » Thu Aug 31, 2017 1:27 am

V-ati fi asteptat la o seara, de fapt mai degraba noapte, linistita. Si eu la fel. Dar cine stie ce suflete chinuite au fost cazate in camera noastra ?!!? Ca la un moment dat a inceput o punga de pe pervaz sa fasaie. Un minut, doua, trei. A trebuit sa imi iau inima in dinti si sa investighez poltergeistul. Si apoi sa o recuperez din chiloti, de unde cazuse in momentul in care din punga a tasnit pe langa mine pisica companiei.

Dupa ce a sarit din punga s-a pus frumos sub masa si a inceput sa se linga, fara sa ma mai bage in sperieti seama, ca si cand era la ea acasa. Un picior plasat strategic in deriva a pus-o pe ganduri si a facut-o sa se evacueze pe culoar. Un alt picior plasat in trenul de aterizare spate i-a dat de inteles ca e mai bine afara, prin urmare a parasit cladirea.

Oricum intrase pe geamul deschis iar usa de la camera era si ea deschisa din motive de caldura, deci putea oricand sa se intoarca.

Cand ne-am adunat pentru micul dejun, Cuchi a constatat ca disparuse jumatate de sandvis din punga lui, cea care fosnise peste noapte. Dupa micul dejun si activitatile conexe am decis sa incercam si noi mersul cu mijloacele de transport in comun. Partea proasta este ca a trebuit sa mergem pe jos 10-15 min, prin soarele care ardea ca un disc in care face Fekete slana, pana sa dam de autobuz.

Am coborat unde trebuia, am mancat si o placinta cu o bere, ca sa fim in forma si am ajuns la muzeu chiar la timp sa-i vedem pe noii sositi: unul din Venus, altul din Bucuresti. Amandoi aveau ceva de comentat referitor la trafic. Cristi chiar a iesit de pe autostrada pe vechiul drum deoarece se circula mai bine.

tomis2017 023.jpg


Romi si Ortwin erau inca prinsi pe autostrada dar au reusit sa ajunga la timp ca sa prinda deschiderea oficiala a evenimentului.

tomis2017 024.jpg


tomis2017 025.jpg


tomis2017 026.jpg


Poza cu un fervent sustinator al oamenilor de bine deosebiti, astia care vor sa isi faca reclama la magazine organizand evenimente cu machetele fraierilor (poza cenzurata la cerere):

tomis2017 027cenzurata.jpg


Dupa eveniment Cristi a vrut la cofetarie la placinta, asta in loc de masa de pranz. Eu as mai fi testat din ardeii lui Bill la o ciorba, dar pana la urma m-am complacut si naravit la placinte. Dupa masa Cristi a plecat spre Bucuresti, Cuchi a plecat la plaja iar eu am decis sa-i duc pe copii sa vada navele la vestita Dan(dan)a 0.

Am fost placut uimit sa vad ca exista un mijloc de transport care sa ne deplaseze pe dig. Jumatate de ora de mers prin soarele ala ne-ar fi terminat. Am fost neplacut surprins sa vad ca e contra cost. Armata avea un autobuz gratis, dar nu l-am vazut decat o singura data mergand.

Chestia asta cu porti deschise e de fapt vrajeala. Te controleaza si-n cur temeinic la intrare, mai ales daca ai rucsac. Trebuie sa mergi cu mana in cur. Astfel ca a trebuit sa suport anumite neplaceri si cacaturi de la imbecilul de ofiter de serviciu. Pana la urma s-a rezolvat, dar cu multa tevatura inutila.

Inauntru am vizitat navele, copiii au tinut in maini fiecare arma pe care au putut sa puna mana, s-au bagat intr-un TAB super incins de soare, am aflat cum se dragheaza mine, etc.

La intoarcere am luat din nou autobuzul, am estimat gresit traseul si am coborat mai devreme cu o statie, am chemat un taxi, am ajuns la Academie unde ne-am intalnit la intrare cu domnisoara care urma sa ne pazeasca peste noapte, dar care nu a vrut sa ne lase sa intram pana nu a venit cineva la poarta si am dat in camera peste Cuchi care, nu, nu era in fundu' gol, gata treceti peste asta, dormea tun.

S-a sculat trezit, am mai vorbit una alta, am facut un dus fara evenimente (ma gandeam daca o avea fatuca de serviciu nevoie la baie ce ma fac, imi ies vorbe si nu mai scap pe urma de fete) si am fost gata de lupta. Urma spritul de rigoare la Uniunea armenilor.

Afara am dat peste mata cu care avusesem meciul nocturn, Cuchi a inceput sa o mangaie, sa o traga de toate cele astfel ca mi-am dat seama ca era probabil sa ma astept la noi tentative de incalcare a spatiului vital peste noapte.

tomis2017 028.jpg


L-am convins pe Cuchi sa luam un taxi in loc de autobuz, ne-am imbarcat, pe drum Cuchi a fraternizat cu soferul, i-a luat numarul de telefon sa-l sune seara cand urma sa plecam, dar evident ca respectivul nu a raspuns.

Ajunsi la armeni ne-am strecurat printre (co)meseni:

tomis2017 029.jpg


tomis2017 030.jpg


tomis2017 031.jpg


tomis2017 032.jpg


tomis2017 033.jpg


tomis2017 034.jpg


Am scos artileria grea - castravetii. Ca de ardei stiu acum deja toti ca trebuie sa se fereasca. Dar la castravete mai pica unul-doi. De data aceasta a fost distinsa doamna din poza. A muscat, a realizat in ce s-a bagat si ce fel de castravete e ala, a vrut sa scuipe saraca, dar si-a dat seama ca ma jigneste, asa ca a indurat pana la capat. Evident nu a mai luat o a doua muscatura.

tomis2017 035.jpg


tomis2017 036.jpg


tomis2017 037.jpg


Din vorba in vorba, am ramas fara bere. Eu am trecut pe vin (stiti ca am mereu provizii) iar Cuchi a trecut pe sevraj. L-am sunat pe alexie sa faca o aprovizionare cand vine. Ne-a spus ca merge in Cora inainte sa vina si l-a sunat de acolo pe Cuchi sa intrebe ce bere vrea si cata. Cand a auzit de 2 beri a strivit o injuratura in coltul gurii, dar Cuchi, uns cu toate alifiile, si-a dat seama unde era gresala: nu doua beri, doua PET-uri.

Cand a sosit alexie...

tomis2017 038.jpg


...a sarit imediat sa-l ajute:

tomis2017 039.jpg


Cu satisfactia datoriei implinite:

tomis2017 040.jpg


tomis2017 041.jpg


Eu m-am dedat la vorba cu ceilalti participanti, l-am felicitat pe Paulica cu ocazia nasterii sotiei, ne-am gandit si am barfit ca lumea deja e prea mica pentru doi de Paulica:

tomis2017 042.jpg


tomis2017 043.jpg


Cuchi in continuare pe metereze:

tomis2017 044.jpg


Aveam paharul plin, deci era destul de devreme:

tomis2017 045.jpg


tomis2017 046.jpg


Ceva tot am invatat de la Pavel, cum beau ofiterii rusi, cu cotul sus:

tomis2017 047.jpg


"Seara si-a atins din nou scopul". Ne-am simtit foarte bine, am promis ferm ca mai venim, mai ales ca a fost moca, nu am reusit sa termin si al doilea vin motiv pentru care l-am luat acasa sa-l las in masina. In camera am baut aceleasi pahare cu apa, ca doar nu era sa strecor vinul ramas si sa mai stau vreo juma' de ora- o ora cu Cuchi la un vin inainte de culcare. Stie toata lumea ca nu as face asa ceva.
Attachments
tomis2017 027.jpg

"Si sa le spui tuturor din sat ca acolo unde te-a scuipat Cartula te-a pupat Olaf si ti-a sters rusinea."
Dumnezeu e de partea tuturor, si, daca ne uitam de-a lungul istoriei, vedem ca e de partea celor cu mai multi bani si armate mai mari.
Intai da cu toporul si pe urma intreaba ce a vrut.
Da, poti da un click si pe machete.ro si sa iti iei ceva "dragut". Am nevoie de bani.
User avatar
Olaf The Viking
Imperator
 
Posts: 2208
Joined: Wed Jan 09, 2013 3:04 pm
Location: Bucuresti
Prenume si nume: Alexandru Dumitrescu

Re: Expoziţie – concurs de modelism Cupa "Tomis"

Postby Olaf The Viking » Thu Aug 31, 2017 3:08 am

Noaptea a fost lipsita de evenimente. Se pare ca un picior la vremea lui, bine plasat, face multe pentru educatie. Ne-am trezit, am rontait ceva carnati si ne-am dus la muzeu. Acolo mi-am luat ramas bun de la cei pe care i-am gasit si m-am intors acasa.

Cuchi cu Catalin si sotia lui urmau sa stea acolo toata saptamana. Se pare ca in lipsa mea au simtit un val de libertate, ia uite ce poze compromitatoare am gasit pe aparatul lui Cuchi:

tomis2017 048.jpg


tomis2017 049.jpg


tomis2017 050.jpg


Dupa cum stiti evenimentele s-au suprapus, asa ca vineri, in timp ce eu eram la Balcescu si munceam la bust(ul) gol oamenii la Tomis, petreceau. Imi pare rau ca am pierdut gulasul ala, aveam ardeii lui Bill care ar fi mers de minune:

tomis2017 051.jpg


tomis2017 052.jpg


Se pare ca au venit intre timp si alte persoane, fiecare cu interesul ei. Unii la un gulas, altii la promovat un eveniment pe seama fraierilor:

tomis2017 053.jpg


tomis2017 054.jpg


tomis2017 055.jpg


tomis2017 056.jpg


Bucurie mare:

tomis2017 057.jpg


tomis2017 058.jpg


tomis2017 059.jpg


tomis2017 060.jpg


Stiam ca Cuchi nu ma va dezamagi:

tomis2017 061.jpg


tomis2017 062.jpg


Eu a trebuit sa plec de la conac, de la Balcescu pe la 05.00. Adica atunci m-am trezut, ca tot pe la 5.15 am plecat. Nu functiona Internetul asa ca nu am putut sa intru pe Waze sau Google Maps. Am folosit un GPS care nu necesita Internet si astfel am ajuns pe tot felul de drumuri pidosnice, pe langa o padure, pe langa o livada, totul culminand cu iesirea de pe asfalt si intrand pe un drum de camp. Totul a fost bine pana cand drumul a intalnit o vale, un fel de canal de irigatie. Am frecat cu scutul si cu tot ce aveam dedesubt si am trecut pana la urma.

Dupa asta nu a mai fost mult pana la sosea. Am circulat foarte bine, in curba cu "Basarabia e Romania" nu se lucra, astfel ca in mai putin de 2 ore am fost in Bucuresti. Mi-a luat 45 minute sa trec de centura, autostrada a fost destul de goala pana cand mai aveam vreo 40 km.

Atunci au inceput masinile sa incetineasca pana cand ne-am oprit de tot. M-am gandit ca o fi iar vreun accident si l-am sunat pe Cristi sa-i spun sa ocoleasca daca poate. Din nefericire nu putea, el era unul din cei doi in care a intrat o a treia masina.

masina cristi.jpg


Asa ca nu am avut altceva de facut decat sa opresc repede, sa îi iau cutiile pentru machete si sa sper ca va reusi totusi sa termine in timp util cu constatarile, macar pentru strans, ca pentru premiere nu se stia daca eu voi ajunge la timp.

Dar am ajuns chiar cu zece minute inainte de ora anuntata, am facut pregatirile (in calitate de sponsor discutasem cu Gabi daca l-ar ajuta sa dau si eu niste medalii si am stabilit sa premiez colectiile si, in general, pe cei care au participat doar la expozitie, ca sa plece toata lumea fericita) si am facut poze pana mi s-a terminat bateria :

tomis2017 067.jpg


tomis2017 068.jpg


tomis2017 069.jpg


tomis2017 070.jpg


tomis2017 071.jpg


tomis2017 075.jpg


tomis2017 076.jpg


tomis2017 087.jpg


tomis2017 090.jpg


Gluma cu "stai sa ti-o pun" merge in ambele sensuri:

tomis2017 094.jpg


Sa mai zici ca aur la aur trage. Degeaba tot blondu' ala, ca a fost argint, putea sa ramana argintiu:

tomis2017 063.jpg


Nu sunt toate ale mele, copii au mai multe decat mine:

tomis2017 064.jpg


Unde or incapea toate? Plus cele ale lui Cristi?!? Din fericire s-a rezolvat repede si a putut sa vina sa si le ia, dar mai ales, sa si le impacheteze el.

tomis2017 065.jpg


tomis2017 066.jpg


Impachetarea clasica a lui Paulica:

tomis2017 096.jpg


Dupa premiere si pozele de rigoare din fata muzeului, pe care auras al nostru le tine pentru el, desi consoarta tragea rafale de poze, am reusit sa strang totul, am bagat si machetele lui Cuchi, ne-am luat ramas bun de la gazde si am purces spre Bucuresti.

Aici l-am debarcat pe Cuchi, am venit acasa, am descarcat, mi-am facut un dus si la 17.00 eram deja la Balcescu sa prind discutia cu Zeno despre aranjarea figurinelor in vigneta.

"Si sa le spui tuturor din sat ca acolo unde te-a scuipat Cartula te-a pupat Olaf si ti-a sters rusinea."
Dumnezeu e de partea tuturor, si, daca ne uitam de-a lungul istoriei, vedem ca e de partea celor cu mai multi bani si armate mai mari.
Intai da cu toporul si pe urma intreaba ce a vrut.
Da, poti da un click si pe machete.ro si sa iti iei ceva "dragut". Am nevoie de bani.
User avatar
Olaf The Viking
Imperator
 
Posts: 2208
Joined: Wed Jan 09, 2013 3:04 pm
Location: Bucuresti
Prenume si nume: Alexandru Dumitrescu

Re: Expoziţie – concurs de modelism Cupa "Tomis"

Postby alexie » Tue Sep 05, 2017 8:10 pm

O imagine face cat 1000 de cuvinte.... ce vrajeala
:smiley-laughing021: Inca o nuvela savuroasa sau este fabula ?, care impreuna cu muraturile sunt marca inregistrata a evenimentelor de gen.

Image
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.”
Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul

"Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..."
E.M.Remarque

https://alexiehobby.blogspot.com/
https://hobbyban.blogspot.com/
User avatar
alexie
Imperator
 
Posts: 2540
Joined: Thu Jan 10, 2013 11:01 pm
Location: Constanța - Romania
Prenume si nume: Lucian Milosan

Previous

Return to Expozitii si evenimente

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron