Sfoarta sa fie cu noi

Pot participa orice fel de machete la orice scara, cu conditia sa se incadreze in SF sau WHAT IF, inclusiv scratchbuilt, inclusiv warhammer.

Sfoarta sa fie cu noi

Postby Dan Dutescu » Fri Apr 12, 2013 6:06 pm

Buna ziua tuturor,
intreb pe aceasta cale colegii de forum daca micul Yoda care este deja inceput poate participa din partea Sfoartei la acest GB . Stadiul real a putut fi admirat la intalnirea lunara care a avut loc pe meleagurile Olafsciene.
( Scuze Marhaba de amestecul in treburile tale interne, dar a fost vorba de o neantelegere din partea mea :blush: . Te rog sa stergi postarea din topicul tau. Multumesc anticipat.)
Stadiul actual - cu pozele de rigoare...




User avatar
Dan Dutescu
Vexilifer
 
Posts: 207
Joined: Tue Jan 15, 2013 11:00 am
Location: Bucuresti

Re: Sfoarta sa fie cu noi

Postby Marhaba » Fri Apr 12, 2013 6:07 pm

Cred ca va fi o lucrare deosebita, de aceea m-as bucura s-o vad aici. Personal nu am nimic impotriva. Succes!
User avatar
Marhaba
Procurator
 
Posts: 1314
Joined: Thu Jan 10, 2013 2:46 am
Prenume si nume: Ovidiu Cupse

Re: Sfoarta sa fie cu noi

Postby alexie » Fri Apr 12, 2013 6:07 pm

Am admirat îndelung această lucrare extraterestră, am deschis operculele la discuţiile purtate de cei doi "modelatori", poate la finele acestui topic/tutorial contaminarea mea fie-va desăvârşită şi incurabilă.
Pe monitor ochii mei sunt !

Image
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.”
Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul

"Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..."
E.M.Remarque

https://alexiehobby.blogspot.com/
https://hobbyban.blogspot.com/
User avatar
alexie
Imperator
 
Posts: 2540
Joined: Thu Jan 10, 2013 11:01 pm
Location: Constanța - Romania
Prenume si nume: Lucian Milosan

Re: Sfoarta sa fie cu noi

Postby Olaf The Viking » Fri Apr 12, 2013 6:08 pm

Mie mi se pare ca de abia e dat jos de pe rame si debavurat, asa ca zic ca sa mearga. Daca ti se pare ca e prea avansat poti sa-i faci o vizita unui anumit doctor (nu, nu Mengele, altul mai bun), specialist in dezmembrari de figurine, ca te rezolva. :laugh: :laugh: :laugh:

"Si sa le spui tuturor din sat ca acolo unde te-a scuipat Cartula te-a pupat Olaf si ti-a sters rusinea."
Dumnezeu e de partea tuturor, si, daca ne uitam de-a lungul istoriei, vedem ca e de partea celor cu mai multi bani si armate mai mari.
Intai da cu toporul si pe urma intreaba ce a vrut.
Da, poti da un click si pe machete.ro si sa iti iei ceva "dragut". Am nevoie de bani.
User avatar
Olaf The Viking
Imperator
 
Posts: 2208
Joined: Wed Jan 09, 2013 3:04 pm
Location: Bucuresti
Prenume si nume: Alexandru Dumitrescu

Re: Sfoarta sa fie cu noi

Postby Dan Dutescu » Fri Apr 12, 2013 6:10 pm

Buna seara dragii mosului,
daca tot am primit acordul vostru pentru participarea la GB, o sa incerc sa ma tin de cuvant si sa fac ceea ce le-am promis celor cu care am [strike]discutat[/strike] barfit la Magazinul/Templu Olafian, adica si un mic tutorial cu materialele si sculele folosite.
Dupa cum v-am mai spus, pe minunata piata romaneasca se gasesc mai multe tipuri de lut polimeric, din care eu am incercat trei tipuri.
Primul este Cernit-ul



un material care se modeleaza relativ usor, se amesteca bine cu stratul existent si poate retine detalii destul de fine. Avantajul este ca poate fi gasit intr-o gama variata de culori, asa ca se pot obtine diferite chestii apropiate de culoarea finala.
Al doilea tip de material pe care l-am folosit este Sculpey Premo, care este mai dur la modelat, se mixeaza mai greu cu materialul deja lucrat, dar varianta pe care am avut-o eu era fosforescenta :evil: , asa ca paleta de aplicatii creste.
Ultimul pe care l-am incercat este Super Sculpey



este cel mai fin dintre ele, se lucreaza excelent, se mixeaza foarte bine si usor cu materialul lucrat, dar din pacate are culoarea roz, motiv pentru care nu se pot observa detaliile foarte bine. Cei care au urmarit lucrarile lui Silviu de pe Cartula au observat acest neajuns si chiar l-au rugat sa le dea un strat de grund pentru a putea sa le vada mai in amanunt. Toate cele trei tipuri sunt cu polimerizare la cald - se tin in cuptor in functie de grosimea materialului. Eu personal, la Yoda am bagat corpul intr-o cutie de conserve mai mare si am pus dessupra un bec pentru 15 minute :blush:

Sculele sunt confectionate in mare parte de mine, din sarma de arc de 1 mm, decalita si sunt copii miniaturale ale sculelor de prelucrat lut de dimensiuni normale.






Ca model am folosit o carte trimisa de asemenea de Silviu in care erau prezentate diferite tipuri de scule. Bineinteles ca foarte multi din cei care se ocupa cu asa ceva isi confectioneaza scule si in functie de necesitati.




Se mai folosesc si scule normale ( patent, cutter..etc )



si bineinteles nelipsitele funduri de borcan.



Pentru armatura am incercat sa folosesc mai multe tipuri de sarma, cea mai buna dintre ele si cu care am inceput sa lucrez in ultimul timp fiind sarma care se foloseste la legarea armaturilor pe santierele patriei. Se foloseste un sablon la scara,



dupa care se face armatura propriuzisa



Pentru o priza mai buna, eu folosesc scotch-ul de hartie pe care cred ca-l cunoaste toata lumea si sarma subtire de cupru









Dupa ce se acopera armatura, se trece la incarcarea cu material, rezultatul fiind cel pe care l-ati vazut la inceputul topicului.
User avatar
Dan Dutescu
Vexilifer
 
Posts: 207
Joined: Tue Jan 15, 2013 11:00 am
Location: Bucuresti

Re: Sfoarta sa fie cu noi

Postby Laurentiu Patrascu » Fri Apr 12, 2013 6:12 pm

Cat se poate de interesant.mai vreau.un asemenea abecedar te indeamna sa incerci ceva nou.
User avatar
Laurentiu Patrascu
Immunis
 
Posts: 35
Joined: Thu Jan 17, 2013 9:54 am

Re: Sfoarta sa fie cu noi

Postby Marhaba » Fri Apr 12, 2013 6:13 pm

Am vazut in librarie ceva "patratele" divers colorate, dar nu erau Cernit ci parca altfel le zicea. Asa la 7-8 ron bucata. Nu stiam ce sunt.
Intrebarea mea este urmatoarea: acest lut polimeric in cit timp se intareste? Ca sa fiu mai specific - presupunem ca "modelez" o foaie de lut groasa de 0,5-1mm sa zicem Cit ii ia sa se intareasca?
User avatar
Marhaba
Procurator
 
Posts: 1314
Joined: Thu Jan 10, 2013 2:46 am
Prenume si nume: Ovidiu Cupse

Re: Sfoarta sa fie cu noi

Postby Dan Dutescu » Fri Apr 12, 2013 6:14 pm

Salutare,
daca nu erau Cernit s-ar putea sa fie Fimo, este cam aceeasi chestie. Pentru uscare.. ii ia max. 15 minute la 180 de grade, dar la folii subtiri am folosit foehn-ul cu mare succes timp de aprox. 10 minute. In alta ordine de idei, azi am cumparat o tzevushca cu diametrul interior de 1 - 1.1 mm care sper sa ma ajute la confectionarea mainilor si poate voi trece in etapa a doua, confectionarea figurinelor pe componente :whistle: . Oricum va tin la curent cu ce mai apare nou.
User avatar
Dan Dutescu
Vexilifer
 
Posts: 207
Joined: Tue Jan 15, 2013 11:00 am
Location: Bucuresti

Re: Sfoarta sa fie cu noi

Postby Calin Ungureanu » Fri Apr 12, 2013 6:15 pm

Bun topic.
Unde ai gasit supersculpey ? Vad ca are pret romanesc pe el.
User avatar
Calin Ungureanu
Aquilifer
 
Posts: 332
Joined: Tue Jan 15, 2013 1:09 am

Re: Sfoarta sa fie cu noi

Postby Dan Dutescu » Fri Apr 12, 2013 6:15 pm

Buna ziua de dimineata,
se gaseste la ColorIt pe Calea Grivitei.
User avatar
Dan Dutescu
Vexilifer
 
Posts: 207
Joined: Tue Jan 15, 2013 11:00 am
Location: Bucuresti

Next

Return to Anticipatia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron