Madame Cygne - scară la scara 1/35

Secţiune rezervată postării de articole, recenzii, tutoriale, etc. de interes general

Madame Cygne - scară la scara 1/35

Postby alexie » Fri Jul 20, 2018 1:14 am

Oldies but goldies

Diorama a debutat prin realizarea unui plan, pe desenul realizat „la scară" am introdus personajul principal, „Madame Cygne" din kitul Refugees, Preiser cod 64007, figurina ce ofera variante limitate fiind, aproximativ dint-o bucata .
Image
Image

Primul pas a constat în îndepărtarea bavurilor apoi am îndepartat, parțial, cureaua genții transformând-o într-un guler de cămașă (camasa de noapte).
Constatând că bătrâna privește prea optimist spre viitor am hotărât să-i schimb poziția capului, schimbarea a debutat cu o decapitare, dupa repozitionare capului, Madam privea în josul scarilor.
Image
Image

Pentru rolul lui „Fritz" am ales o figurină din kitul Eastern Front Series kit no.1 German infantry in action cod.3522, a urmat debavurarea și lipirea, pentru cap am ales o piesa din kitul Eastern Front Series kit no.3 Hand-to-hand fight, cod 3524.
Image
Image

Am început amenajarea suportului pentru dioramă, am optat pentru o taviță chinezească de la magazinul DAISO, pentru fundalul neutru am decupat o placa de komatex 3mm pe care am desenat amplasarea treptelor.
Pentru secțiunea de perete am folosit o placă de komatex 2mm, am decupat în dreptul scărilor fiind nevoit să adaug un mic petic de komatex . Pentru scară, ca materiale s-au folosit cartele de telefon și placă de komatex 2mm, din cele doua fâșii de komatex am decupat locașuri pentru fixarea treptelor, adăugând niște fâșii pe care să se sprijine placa decupată din cartele.
Image
Image
Image

Dupa fixarea plăcii, fixare cu Super glue Bison, între cele două bucăți de komatex pe fața ventrală, cu scop ornamental, am lipit fâșii din cartelă de telefon . Fâșii din carte de joc, plasticată, s-a utilizat pentru realizarea părților frontale ale treptelor. Treptele le-am făcut din placuțe de komatex 2mm iar cu șmirghel am încercat să redau, prin zgâriere, nervurile lemnului .
Image
Image
Image

După rotunjirea marginilor, treptele s-au fixat pe scară. Pe suport s-au făcut probe cu scara și peretele apoi placa de komatex s-a fixat de postament.
Image
Image

Următoarea etapă a constat în realizarea balustradei, în lipsa unui strung a trebuit să improvizez astfel pentru stâlpii balustradei am tăiat bucăți de sârmă, cu lungimea de 3 cm iar pentru ornamente am apelat la mărgele, fixate cu super glue, au rezultat 12 stalpi.
Fixarea stâlpior a debutat prin realizarea găurilor cu burghiu de 0,6 mm, în găuri am introdus stâlpo-mărgelele și le-am consolidat cu super glue Bison, peste stâlpi am fixat balustrada, komatex de 2mm. Tot ansamblul fiind vopsit cu Gunze sand brown iar umbrirea realizându-se cu Marabu Tabacco .
Image
Image
Image

Zona neutră (postamentul și suportul) a primit un strat de grund incolor și ulterior, după protejarea marginilor postamentului și a zonei de fixare a scărilor, a urmat vopsirea cu spray Sinto Peinture gri.
Perete a fost mărit prin adăugarea unei fâșii din carte de joc iar în completare am tăiat o fâșie de komatex, fâșie de fixat sub scara, întregul ansamblu a fost vopsit cu Gunze, ulterior a urmat un nou strat de galben aplicat cu spray.
Image
Image
Pentru moment am abandonat tâmplăria pentru a „desăvarșii" figurinele, evident am început cu eroul principal.
Pielea a fost redată prin aplicarea vopselurilor Model Color Vallejo apoi scufia a primit un albastru metalizat Gunze H88, rochia 51 Revell, halatul un amestec de 25 și 330 Revell și pentru păr violetul de gențiana a fost imitat prin amestec de 5 și 21 Revell.
La pasul doi bătrâna și-a recăpătat vederea și ciorapii flaușați iar boneta a fost ornată cu bulinuțe, a urmat machiajul, încălțările și un punct de sprijin, baston din sârmă. La final umbriri, riduri de expresie și manichiură .
ImageImage

Revenind la construcții și tâmplărie am lipit peretele pe suport și băbuța s-a fixat pe scară. Angrenajul scară-băbuță și fâșia de perete au fost fixate pe suport.
Image
Image

Fritz a primit fondul de ten (Model Color) și apoi i-am distribuit efectele militare. În faldurile uniformei am vopsit cu 78 Revell, restul primind Revell 66. După primirea brațului restant am continuat cu vopsirea cizmelor și a pielăriei. Pentru redarea dinamicii și mascarea îmbinării de la gât, neamțul a fost echipat cu binoclu (curea din carte de joc și binoclu dintr-un kit Dragon). Vopsirea componentelor metalice s-a făcut cu Gunze H212.
Înainte de vopsirea chipului, Fritz a primit un piron în cap (sârmă introdusă în gaura data cu burghiul de 0,6 mm), după trepanație am vopsit părul și sprâncenele, i-am redat vederea și i-am albit dinții. În mai multe etape am adăugat umbre chipului și mâinilor culminând cu „montarea" unui dinte de 24..karate.
Image
Image
Image
Am tot încercat să vă duc cu vorba dar observ că v-a rămas gândul la pironul din capul omului, ei bine pironul a fost folosit ca punct de sprijin pentru oala..oala de noapte, realizata dintr-o jumătate de sferă și niște sârmă la care am adăugat mici fâșii din carte de joc, vopsirea efectuându-se cu acrilicul Gunze, H11, alb mat. După fixarea în piron oala a fost umpluta cu ..un amestec de Water Effects Vallejo și vopsea maro.
Image
Image

Finalul fiind aproape am neglijat realizarea de poze, mai pot invoca și scuza cu mirosul, cu atât mai mult cu cât amestecul din oala a fost distribuit și pe perete, balustradă și scări.
Image
Neamțul și-a primit arma (cu o curea din carte de joc) și a fost fixat pe scara în dreptul balustradei rupte, pentru un plus de „motion" casca i-a fost surprinsă, în cădere, lângă scara.
Diorama a fost sigilată cu lac mat, Sinto Peinture spray, iar compoziția din oala a primit un strat de Future (autorul n-a avut intenția de simbolistică, el a vrut sa dea senzația de „fresh") .
Image
Image


Această lucrare „a văzut lumina tiparului” în anul 2008, pentru aniversarea a 10 ani m-am gândit să-i ofer straie noi.
Am vopsit o placă în culorile campioanei, după lăcuire am zgâriat cu șmirghel și apoi am aplicat efect de umbră.
Image

Inițial vroiam să fixez vechea lucrare pe această placă dar lucrurile au degenerat.
Image
După lăcuirea plăcii am decis să vopsec și tăvița de la DAISO așa că am desfăcut peretele de pe vechiul postament.

Am vopsit vechea bază, apoi am aplicat vopsele de ulei pentru un aer retro.
Image
Image

Aceiași Marie - Claire cu altă pălărie.
Image
Image
Image

:hi:

Image
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.”
Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul

"Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..."
E.M.Remarque

https://alexiehobby.blogspot.com/
https://mewe.com/group/5c46d56bf06c932db44bbd5a
User avatar
alexie
Imperator
 
Posts: 2404
Joined: Thu Jan 10, 2013 11:01 pm
Location: Mangalia - Romania
Prenume si nume: Lucian Milosan

Re: Madame Cygne - scară la scara 1/35

Postby alexie » Sat Jul 21, 2018 11:56 pm

Din cărțile de istorie aflăm că în luna mai a anului 1940 s-a început asedierea Franței de către trupele teutone , iar la jumătatea lunii iunie Franța capitulează.
Astfel se creează falsa impresie conform căreia francezii, la rândul lor mari cotropitori ( Bonaparte, de exemplu) s-au predat fără să opună un minim de rezistență.

MC 2018 9.JPG

Această operă se vrea a fi o încercare de reabilitare a poporului francez (membri sau nu ai „Vichy Fan Club").

Madame Cygne


În data de 11 iunie 1940, Familia Naphtaline a aflat, pe calea undelor, că Parisul este sub asediu. Fiind oameni de vârsta a III-a, știrea le-a provocat oarece tulburări digestive și relaxări de sfinctere.
Pe cand iesea cu supraplinul, Madame Cygne Naphtaline a auzit zgomote de busculadă la intrarea in cladire și voci care strigau „Chanel! Chanel". Nu mică i-a fost mirarea văzând un soldat năpustindu-se spre ea.
Analizând situația a trebuit să accepte faptul că ceva similitudini sunt cu fanteziile sale doar că acolo era vorba de trăsură, birjar la bustul gol....nu un răcan albinos, într-o fracțiune de secundă Madame Cygne (această Ioana D'arc a suburbiei pariziene) a luat măsuri drastice , cu ce i-a cazut în din mână.
MC 2018 8.JPG

..........................................................................................................................
Și astfel onoarea doamnei Cygne și implicit onoarea Franței au fost salvate.


MC 10.JPG


Fin
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Image
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.”
Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul

"Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..."
E.M.Remarque

https://alexiehobby.blogspot.com/
https://mewe.com/group/5c46d56bf06c932db44bbd5a
User avatar
alexie
Imperator
 
Posts: 2404
Joined: Thu Jan 10, 2013 11:01 pm
Location: Mangalia - Romania
Prenume si nume: Lucian Milosan

Re: Madame Cygne - scară la scara 1/35

Postby Dan Dutescu » Wed Jan 02, 2019 12:11 pm

Pacat ca nu ai gasit un tzucal care sa aduca mai bine cu originalul...... :mafia:
User avatar
Dan Dutescu
Vexilifer
 
Posts: 207
Joined: Tue Jan 15, 2013 11:00 am
Location: Bucuresti


Return to Tehnici generale

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron