Romanian Infantry 1939 - 1945 Zvezda 1/72

Impresii despre kituri

Romanian Infantry 1939 - 1945 Zvezda 1/72

Postby alexie » Tue Mar 19, 2019 12:16 pm

Setul face parte din seria „Art of tactic – World War II”, joc de strategie dedicat luptelor dintre ruși și germani în cel de-al doilea război mondial. România a fost unul dintre aliații importanți ai germanilor, ulterior ai rușilor așa că era de așteptat să apară un astfel de kit pentru wargames.
Image

Cutia cu deschidere pe lateral are un box art care chiar reprezintă ceea ce conține kitul (mai puțin șinele, traversele, panzerul în flăcări etc.) adică patru ostași români în posturi aproape identice ilustrației. Kitul conține o culee și o filă cu instrucțiuni de asamblare (bilingv englez/rus)

Image
Image


Cele patru personaje poartă uniforme identice, regulamentare. Trei au cască de oțel, al patrulea are capul acoperit cu chipiu.
Image


Casca aflată în dotare era de model olandez, adoptată de armata română în 1939. Întrucât armata olandeză a ieșit repede din WW2 (prin înfrângere) se poate spune că ostașii românii sunt singurii din război cu această cască. Inițial, până la abdicarea regelui Carol al II-lea, partea frontală a căștii era ornată cu sigiliul regal.
Bonetă confecţionată din postav kaki, prevăzută cu cozoroc și țuguiată mai accentuat în partea frontală.
Vestonul din postav kaki, două buzunare aplicate pe piept prinse cu clapă dreptunghiulară și nasture metalic, vopsit kaki.
Pantaloni bufanţi, prinși cu moletiere din postav kaki în partea inferioară. În partea superioară centură din piele încheiată cu pafta. De o parte și de alta erau fixate două cartuşiere, fiecare cu câte cinci lamele a câte cinci cartuşe calibru 7, 92 mm.
Bocancii specifici trupelor de infanterie, scurți, din piele neagră, cu talpă groasă, din piele întărită cu ţinte şi blacheuri metalice.
Pe şoldul stâng se află portbaioneta fixată de lopata „Linemann, sacul pentru masca de gaze și bidonul cu apă. Pe şoldul drept sacul de merinde și gamela individuală.

Trei dintre ostași înarmați cu puști ZB md.1924, cal. 7.92mm, cu repetiție. Având puțin peste 4 kg și eficiență de până în 2000 de metri.
Al patrulea ostaș înarmat cu pușcă mitralieră ZB md. 1930 ( cu recuperare de gaze), cu greutate de peste 19 kg și sector a câte 20 de gloanțe.
Image


Dat fiind că acest kit este gândit pentru wargames, producătorul oferă atât baze individuale cât și o bază comună (inclusiv o pancartă).
Pentru asamblarea figurinelor nu este necesar adeziv deoarece sunt prevăzute cu un sistem de fixare cu pin. Îmbinarea se face perfect și rapid iar figurinele rezultate au poziții credibile iar detalierea este de înalt nivel iar bavurile sunt o specie amenințată cu extincția.
Din păcate, încă odată este diminuat aportul soldaților noștrii în evoluția evenimentelor (setul conținând doar patru infanteriști)
„N-avem oşti, dară iubirea de moşie e un zid
Care nu se-nfiorează de-a ta faimă,
Spoiler: show
Stalin
Spoiler: show
Adolf!


Așa încât propun ca mica grupare să se autointituleze „Expendables Ro” și toace la aliați și inamici (sau viceversa). Cu sau fără povești fanteziste kitul este deosebit și îl recomand cu căldură.Image


Evident că dacă vrei să revendice capul lui Moțoc, apelează cu încredere la
WW2 Romanian Infantry / Artillery Crew 1/72 – HaT sau
Romanian Infantry 1/72 – Strelets.

Image
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.”
Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul

"Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..."
E.M.Remarque

https://alexiehobby.blogspot.com/
https://mewe.com/group/5c46d56bf06c932db44bbd5a
User avatar
alexie
Imperator
 
Posts: 2404
Joined: Thu Jan 10, 2013 11:01 pm
Location: Mangalia - Romania
Prenume si nume: Lucian Milosan

Return to Kit Review

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron