Modern British Infantry – Airfix 51472-9

Secțiune rezervată postării de articole, recenzii, tutoriale etc. legate de jucăriile din copilărie, în special figurine

Modern British Infantry – Airfix 51472-9

Postby alexie » Mon May 04, 2020 8:22 am

Când greșești o dată, treacă-meargă dar când greșești de două –trei ori nu mai ai nici un fel de scuză. Acestea fiind spuse, n-am absolut nici un fel de scuză în cazul setului Modern British Infantry
Astfel prima lovitură de pedeapsă se aplică deoarece „Haiducii lui Șaptecai” și-au vărsat sângele tocit postamentele luptând în WW2 (fiind asimilați trupelor aeropurtate)
Image
Modern British Infantry – Airfix 51472-9
Producător : Airfix
Mărime : 54 mm
Scară : 1/32
Tară origine: Marea Britanie
Material : Plastic
Culoare: Kaki
Perioada : WW2
Tip: Figurine din plastic nepictate
An producție : 1984


F1. Executor judecătoresc
Image
Să începem de sus : Cască cu fileu de camuflaj (mult timp am crezut că soldații își aninau crenguțe-n cap), o fizionomie extrem de detaliată, curelușa bine individualizată și fixată sub bărbie. Dacă este să fim cârcotași, partea dreaptă a capului este net superioară emisferei drepte (din punct de vedere a detalierii, ca și mărime superioritatea dreptei fiind evidentă).
Image
Și dacă tot suntem aici, să remarcăm filarioza limfatică ce afectează brațul stâng al ostașului, că dacă nu-i stângaci n-are nici o explicație pentru hipertrofia brandului.
Image
În ciuda posturii statice există o dinamică combativă care a ajutat la supraviețuirea acestui personaj (nu mai insist pe tema victimelor Afrika Korps sau Imperial Japanese Army).
Image
Doi pe Tir


F2. Zapata
Image
Că tot suntem la nivelul superior să remarcăm textura eșarfei, celebra plasă de camuflare a feței purtată la gât încă din WW2. Evident că o astfel de apariție hollywoodiană nu avea cum să scape neremarcată și cu toate că sfidează noțiuni elementare de supraviețuire și etică profesională este promovat direct în fruntea topului. Înarmarea cu un Bren MK2 belt-fed fiind încă un element care consolidează poziția de lider absolut. De altfel opera timpurie, Kurt Steiner stă mărturie pentru faptul că notorietatea personajului plasticat a făcut ca preselecția să fie o simplă formalitate în „ecranizarea” unei cărți din Top Ten WW2.
Image
Mexicanul și Neamțul
Image

F3. Zmetie
Image
Abia de ajunseserăm la piept și trebuie să urcăm la nivel superior pentru a remarca faptul că devine deranjantă țuguierea posterioară a căștii, poate doar fanii Star Wars (latura pacifistă) să fie ceva mai indulgenți, zic și eu.
Image
Image
Dar să revenim la nivel, vestonul este bine detaliat, două buzunare cu capac pe piept, două pe poale și dacă avea două pe mâneci mă riscam să afirm că este din „Operation Banner”. Până și nasturii (opt vizibili) sunt redați de matrița deosebită. Individul se remarcă (în cadrul acestei echipe, evident) prin faptul că propulsează o grenadă defensivă, deși în toiul luptelor, în peste 80% din cazuri, ananasul era pe post de box potențându-i croșeul de dreapta. Să zicem două cuvinte și despre armă (identică cu Executorului j. F1), Self-Loading Rifle L1A1 aka SLF : „Very well”.
Image
Doi pumni din fundu` curții

F4. Big Zaitsev
Image
În mod absolut evident toată atenția se îndreaptă către aruncătorul de grenade (și nu este vorba de F3), acesta se dorește să fie un Carl Gustav numai că este mult subdimensionat pentru un L14A1 plauzibil. Aș spune că avem în față (iar F4 pe umăr) un hibrid rezultat din mixarea „Carl Gustav” cu un „M72 LAW”, dar nu îmi permit, pe motiv de opera „Buturuga mică...” unde chiar dacă omitem plasarea acțiunii în 1944 tot rămâne problema camuflajului.
Image
Doi eroi Două erori
Image

F5. Ciuruitorul
Image
Image
Dacă facem abstracție de aspectul Two-Face, rămâne alura de badass și atunci să fi văzut cum dădea iama-n japonezi, precum Charles Bronson în lubenițe.
Deși la această figurină nu este vizibil sistemul de prindere al centurii, este momentul să ne ocupăm de harnașament. Centura este ranforsată de un ham, curelele străbat pieptul unindu-se în „V” la nivelul cefei (formând așa numitul jug) și coboară pe spate fiind vizibil mai înguste și situate de o parte și de alta a coloanei vertebrale.
Image
De cingătoare (web belt), la nivelul șoldurilor, atârnă câte un port-încărcător generos, iar la spate alte două genți (admit că posibil una să fie cu mască de gaze) și ceea ce pare a fi o pelerină roluită. De menționat că detalierea este destul de bună, faptul că încărcătorul de pe șoldul drept are tendința să devină amorf se echilibrează prin detalierea cataramei dintre omoplați.

Image
La Seceriș

F6. Șarpele cu ochelari
Image
Aici dacă trebuie să ne ocupăm de nădragi, este obligatoriu să tragem cu ochiul la alți camarazi, asta pentru a remarca faptul că pe fiecare crac este câte un buzunar aplicat, buzunar ce-i lipsește soldatului F6. Moletierele sunt bine realizate iar bocancii sunt acceptabili (eventualul gust amar poate să vină de la talpa lisă). Un plus de apreciere trebuie oferit pentru meticulozitate, astfel în ciuda faptului că eroul nostru este întins pe burtă, nu lipsește detalierea suprafeței de sprijin. Din păcate are un rol eminamente decorativ, ocazional având timp să spună o replică (înainte de moarte).
„Bravul Mc John scrutează orizontul, din boschetul ce-l adăpostește. Observând ceva mișcare, prin binoclu spuse : Vin!”
Image
Se vede o proctită

F7. Șotron
Image
Figurina arată extrem de bine dar pentru combativitate mă văd nevoit să-i dau un „0”. Urma scapă turma, fiind la final sunt în măsură să remarc faptul că acest set are lipsuri elementare. Astfel nu există bidon pentru apă, nu exită mască de gaze și pot accepta aceste omisiuni că fiind vorba de Războiului Nuclear nici nu mai este foarte important, dar nici măcar o amărâtă de lopată de infanterie? Păi cine să-i mai mângâie... din pupa ?
ImageImage
Michonne și frații

Știu sigur că unul dintre frați și-a pierdut postamentul cu bună știință, fiind principalul nimicitor al trupelor lui Rommel. Evident că nu-i din WW2, normal că n-are nici un fel de prestanță cocoțat în spatele cămilei, desigur că doar dromaderul era /este în Africa...nu-mi spune astfel de lucruri, întoarce-te în timp și spune-mi aceste adevăruri cruciale (în timp ce eu mă joc cu un băț pe post de Excalibur).
Image
Așa este, trebuie un ecran verde pentru a putea adăuga (în post-producție) dunele.
Image


Cu mic cu muștar cu mare pentru fotografia de grup
Image


Image

Până la proba contrarie să dăm vina tot pe chinezi (vezi Pandemia made in Wuhan). Proveniența acestor figurine se pierde în negurile timpului (undeva prin 83-84), cel mai probabil în urma unei tranzacții reciproc avantajoase (Pif-uri, mașinuțe de fier sau surprize Turbo). Cert este că au supraviețuit multor lupte, cel cu pușca la ochi n-a fost nici măcar julit, fiind deja veterani când trupele Airfix & Matchbox și-au făcut intrarea triumfală.

Image

Image
„Orice intrus va fi tratat cu o răceală demnă. Astfel încât să înțeleagă și cel mai nesimțit că prezența lui este inoportună.”
Directorul Dumitru – Operațiunea Monstrul

"Sunt unii oameni care-şi închipuie ca un ucigaş trebuie să fie mereu şi în toate împrejurările numai ucigaş. În realitate e de ajuns dacă e numai din când în când criminal - şi numai o mică latură a fiinţei sale..."
E.M.Remarque

https://alexiehobby.blogspot.com/
https://mewe.com/group/5c46d56bf06c932db44bbd5a
User avatar
alexie
Imperator
 
Posts: 2405
Joined: Thu Jan 10, 2013 11:01 pm
Location: Mangalia - Romania
Prenume si nume: Lucian Milosan

Return to Omuleti vs. soldatei

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests