Offshore power boat - Revell

Impresii despre kituri

Offshore power boat - Revell

Postby Cristian Marin » Tue Feb 18, 2014 4:44 pm

Am ochit kitul cu ceva vreme in urma, dar am intrat in posesia lui de curand prin achizitie directa de la magazinul "Viking art & hobby shop" din Calea Pantelimon 93. Barca este frumoasa si ca prezentare se poate prezenta atat pe cavalet cat si in diorama. Lucrarea ajunge la peste 30 cm lungime find o frumoasa macheta de vitrina sau de tinut pe birou. Scara de executie a machetei este 1:36.
Image
Kitul Revell este reimbutelierea a unui kit american produs de Monogram in doua variante de piturare. Una dintre ele reproduce o barca folosita in filmul "Miami Vice".
Barca pe negru pare a fi cea mai aratoasa.
Revell a ales totusi o alta varianta coloristica, ceva mai simplista si bine completata de coala cu decaluri.
Image
Image
Instructiunile de montaj sunt clare si bine structurate pe etape de lucru.
Image
Intrucat Revell a ales ca varianta coloristica un fundal alb, pentru realizarea restului schemei de vopsire a pus la dispozitie o coala cu decalurile ce vor colora barca.
Image
Atat coca cat si puntea sunt turnate dintr-o bucata. Asta inseamna munca mai putina, grad de dificultate mai mic, in cazul de fata dificultate 3.
Image
Restul pieselor sunt impartite pe teri rame. Prima rama contine un cavalet de prezentare, compartimentul motoarelor, piese ale motoarelor, capacul compartimentului motoarelor, scaunele din fata, carmele hidraulice.
Image
Cea de-a doua rama contine tevile de esapament, grilele de la geamurile dinprova, babale si diverse bare.
Image
Cea de-a treia rama este cea pe care se afla partile transparente si contine geamurile de la prova, geamul de protectie si cel de la intrarea in compartimentul prova.
Image
Piesele par ca se imbina bine intre ele. La pupa nu sunt insemnate locurile unde trebuiesc lipite capatele esapamentelor, partea exterioara a motoarelor si carmele hidraulice autorul trebuind sa faca aproximari cand le va pozitiona.
Lucrarea poate fi abordata atat cu compartimentul motoarelor inchis (varianta usoara), fie cu el deschis (varianta ce necesita mai multa munca).
Pentru versiunea cu motorul deschis compartimentul motoarelor este destul de detaliat, dar se mai pot adauga diverse cabluri si conducte care sa-i mareasca spectaculozitatea, partea aceasta a barcii find cea mai spectaculoasa.
Image
User avatar
Cristian Marin
Imaginifer
 
Posts: 193
Joined: Wed Jun 26, 2013 10:09 am
Location: BUCURESTI

Return to Kit Review

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron